fbpx
Screenshot: YouTube

VIDEO Stjepan Dujo: “SDA skidanjem zastava potiče mržnju i netoleranciju”

Autor: Dnevno.ba

Općinsko vijeće Općine Novi Travnik na inicijativu vijećnika SDA, na današnjoj sjednici raspravljat će o zaključku s kojim bi se zadužio općinski načelnik Stjepan Dujo o uklanjanju jarbola sa zastavama Hrvatskog naroda uz magistralnu i regionalnu cestu.

Predsjedatelj općinskog vijeća Selver Zukić i član Kluba SDA nam je u kratkom telefonskom razgovoru rekao kako je inicijativa upućena u skladu s poslovnikom, a komentar nam nije htio dati. Jednako kao i predsjednik općinskog odbora ove stranke te ujedno i predsjednik kluba u Općinskom vijeću Eldin Delić.

A načelnik Stjepan Dujo poručio je kako ovaj potez izrazito populistički, kojim se samo dovodi u pitanje postignuti mir u Novom Travniku.

Osvrnuo se i na navode oko toga da je zaključak u skladu s poslovnikom Općinskog vijeća.

Poručio je kako se u protekle dvije godine od kako je na čelu ove općine, odvijaju brojni pozitivni procesi. Primjerice, proračun je skoro dvostruko povećan u odnosu na ranije razdoblje, a pokrenut je i cijeli niz projekata na lokalnoj infrastrukturi.

Zbog toga mu nije jasno, zašto nekome smetaju simboli identiteta koji su već davno utvrđeni.

Kazao je i kako klub SDA s ovakvom inicijativom potiče nove oblike mržnje u ovoj sredini, a podsjetio je i kako su prije nekoliko godina narušavana spomen obilježja stradalim Hrvatima.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI