fbpx
Foto: Screenshot

(VIDEO) VLADA ŽSB PODRŽALA GOSPODARSTVENIKE: Zbog skuplje struje ispaštat će građani

Autor: Fena

Vlada Županije Središnja Bosna (ŽSB) podržala je danas gospodarstvenike s područja te županije, odnosno zaključke donesene na sastanku s županijskim Udruženjem poslodavaca.
Predviđeno poskupljenje električne energije je, smatra županijski premijer Tahir Lendo (SDA), pretjerano i na koncu bi moglo ugroziti same građane.

– Vlada se opredijelila da na prijedlog Ministarstva gospodarstva i poslodavaca stavi na znanje svoje mišljenje u smislu predloženog rasta cijena električne energije. Ostajemo pri tome da je zahtjev o poskupljenju pretjeran, to poskupljenje bi napravilo velike probleme čitavom sustavu, društvu, zajednici i građanima, koji bi na kraju ispaštali. Naveo sam i neke primjere kao što su toplana, vodocrpilišta koja rade na električnu energiju, da ljudi vide kakav bi to utjecaj imalo na građane – rekao je Lendo.Vlada SBŽ-a traži na uvid razloge i kriterije povećanja cijene.

– Razumno je da imaju input za povećanje cijene ugljena, ali gospodarstvenici i dalje tvrde, a i mi stojimo iza toga, da povećanje ne bi trebalo biti veće od 20 posto – poručio je Lendo.

Najavio je da će o postignutim zaključcima obavijestit Vladu FBiH, resorno federalno ministarstvo i Udruženje poslodavaca FBiH.

Autor: Fena

ZADNJE VIJESTI