fbpx
Foto: Povijest.hr

Na današnji dan: Jim Morrison pronađen mrtav u kadi

Autor: Dnevno.ba

Izgleda da je Morrison umro od predoziranja Pamelinim heroinom kojeg je ušmrkao, misleći da je riječ o kokainu.

Slavni pjevač Doorsa Jim Morrison, umro je 3. srpnja 1971. godine sa samo 27 godina, čime se pridružio znamenitom Klubu 27, koji čine poznati glazbenici umrli u toj dobi (s 27 su umrli i Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain, Amy Winehouse i Brian Jones iz Rolling Stonesa). Jim Morisson bio je inteligentno dijete, sin američkog admirala Georgea Stephena Morrisona, zapovjednika američkih pomorskih snaga u Tonkinškom zaljevu tijekom Vijetnamskog rata.

Zanimljivo je da je Jim Morisson diplomirao filmsku i dramsku umjetnost na uglednom Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu (UCLA). Jim je nakon diplome doživio uspjeh u glazbi sa svojom grupom The Doors prozvanom po romanu Aldousa Huxleya The Doors of Perception. Morrison je pronađen u svom stanu u Parizu, gdje je živio s djevojkom Pamelom Courson. Upravo ona ga je pronašla mrtvog u kadi. Mrtvozornik je objavio da je uzrok smrti bio srčani udar, no nije obavljena autopsija, pa to pitanje ostaje otvoreno.

Postoje pretpostavke da je Morrison umro od predoziranja Pamelinim heroinom, kojeg je navodno greškom ušmrkao misleći da je riječ o kokainu. Pamela je umrla niti 3 godine kasnije od predoziranja heroinom. U trenutku smrti i njoj je bilo 27 godina. Jim je pokopan na slavnom pariškom groblju Père Lachaise (koje se zove po ocu Lachaiseu, ispovjedniku kralja Luja XV.), na kojem je vjerojatno pokopano više slavnih osoba nego na ikojem drugom groblju na svijetu (tamo su pokopani Marcel Proust, Frederic Chopin, Oscar Wilde, Honoré de Balzac, Moliere, Isadora Duncan i mnogi drugi), piše povijest.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI