fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Na današnji dan: Kolinda Grabar Kitarović izabrana za prvu hrvatsku predsjednicu

Autor: Dnevno.ba

Kolinda Grabar-Kitarović na današnji je dan, 11. siječnja 2015. godine izabrana za prvu hrvatsku predsjednicu.

Tada je u drugom krugu predsjedničkih izbora osvojila 50,74 posto glasova, dok je njezin protukandidat, dotadašnji predsjednik RH, Ivo Josipović osvojio tek neznatno manje, 49,26 posto.

“Hvala dragi prijatelji, Hrvatice i Hrvati, članovi HDZ-a i naših koalicijskih stranaka, zahvaljujem se svima”, kazao je tadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je prvi održao govor te večeri u izbornom stožeru HDZ-a u zagrebačkom Hypo centru nakon što je bilo jasno da je upravo kandidatkinja HDZ-a ipak u tijesnoj prednosti nad Josipovićem prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a pobijedila. Pritom je uzviknuo: “Imamo predsjednicu!”.

“Hrvatski narod donosi najbolje odluke kada treba i sada je donio pravu odluku”, kazao je Karamarko koji je ujedno posebno pozdravio šatoraše iz Savske i birače iz Hercegovine.

Potom je izljubio Grabar-Kitarović: “Hvala tebi Kolinda najviše, i Jakovu koji je sve to morao trpjeti!”.

“Prije nego što se počnem zahvaljivati htjela bih nešto reći. Kada sam krenula u ovu bitku, kada sam prihvatila tu čast HDZ-a i Tomislava Karamarka mnogi su mi govorili: ‘Što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti’, ali ja se ne predajem. Tako ćemo raditi i za Hrvatsku. Bit će Hrvatska među najrazvijenijim i najprosperitetnijim zemljama EU. Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu, veselju da. Ali posao nas čeka. Već večeras idemo raditi za boljitak naše domovine. Sada ću morati izaći iz članstva, ali te vrijednosti ostaju u meni i tako će Hrvatska ići naprijed. Idemo se okupiti, idemo biti zajedno”, rekla je Kolinda u svom govoru kojeg su često prekidali uzvici HDZ-ovaca.

U izbornom stožeru orilo se te večeri Moja domovina, Oj hrvatska mati, Thompsonovi hitovi…

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera u kampanju za prvu hrvatsku predsjednicu krenula je pod sloganom “Za bolju Hrvatsku”. Želeći da se u danas duboko podijeljenom hrvatskom društvu ponovno obnovi zajedništvo, vrati optimizam i nova radna energija, Grabar Kitarović je u svom izbornom programu velik naglasak stavila na rješavanje teške gospodarske situacije. U kampanji je, među ostalim, najavila da će odmah po preuzimanju dužnosti inicirati sjednicu Vlade koja bi trebala iznjedriti rješenja za dugotrajnu gospodarsku krizu, piše Direktno.hr

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});