fbpx

Na današnji dan: Rođen Bruce Willis – jedan od najplaćenijih glumaca u povijesti Hollywooda

Autor: Dnevno.ba

Prije nego je uspio kao glumac Bruce Willis je radio kao čuvar u nuklearnoj centrali, konobar i privatni istražitelj.

Dana 19. ožujka 1955. godine rođen je u Zapadnoj Njemačkoj poznati američki glumac Bruce Willis. Naime, njegov je otac bio američki vojnik koji se u to vrijeme nalazio u Njemačkoj, a Bruceova majka bila je Njemica. Tako se dogodilo da se Bruce Willis rodio u mjestu Idar-Oberstein u njemačkoj pokrajini Rheinland-Pfalz.

Bruceov je otac s obitelji došao u SAD već 1957. godine, kad su djetetu bile samo oko dvije godine. Zanimljivo je da je u mladosti Bruce Willis radio čak i kao čuvar u nuklearnoj centrali, kao konobar te kao privatni istražitelj.

Prvi veliki glumački uspjeh Brucea Willisa bila je uloga u televizijskoj seriji Slučajni partneri (eng. Moonlighting) u kojoj je glumio privatnog istražitelja. Za tu je ulogu izabran između čak 3.000 kandidata. Prvu filmsku glavnu ulogu odigrao je u komediji Sastanak s nepoznatom (eng. Blind Date), gdje mu je partnerica bila Kim Basinger, a najveću slavu stekao je glumeći u filmskom serijalu Umri muški (eng. Die Hard).

Filmovi s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi zaradili su do danas čak oko pet milijardi dolara, po čemu je on jedan od najuspješnijih glumaca u povijesti Hollywooda. Dapače, budući da je glumio u četrdesetak takvih filmova, može se izračunati da filmovi s njim u glavnoj ulozi zarađuju u prosjeku čak oko 125 milijuna dolara, piše Povijest.hr.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI