fbpx
SEAN GALLUP/GETTY IMAGES

NA DANAŠNJI DAN Rođen najuspješniji afroamerički glumac Denzel Washington

Autor: Dnevno.ba

Denzel Washington sin je protestantskog pastora Denzela Hayesa Washingtona. S ukupno šest nominacija i dva osvojena Oscara, Denzel Washington do danas je najuspješniji afroamerički glumac na polju nagrada Oscar.

Dana 28. prosinca 1954. godine rođen je američki glumac Denzel Washington. Do sada je nagrađen s dva Oscara, uključujući onaj za najbolju mušku ulogu (za film Dan obuke iz 2001. godine). S ukupno šest nominacija i dva osvojena Oscara, Washington je do danas najuspješniji afroamerički glumac u pogledu tih nagrada, piše Povijest.hr.

Zanimljivo je da je Denzel Washington sin protestantskog pastora.Ion je sam ozbiljno razmišljao o tome da postane propovjednik, budući da je vjernik kršćanin. Studirao je na poznatom Sveučilištu Fordham koje je osnovano pod vodstvom isusovaca. Kasnije je dobio i počasni doktorat tog sveučilišta.

Denzel Washington već je više od 30 godina u braku sa svojom suprugom Paulettom. Imaju četvero djece. Zanimljivo je da su 1995. obnovili bračne zavjete u Južnoj Africi, na ceremoniji koju je predvodio poznati nadbiskup i nobelovac Desmond Tutu.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI