fbpx
Foto: Twitter

Na današnji dan: Rođen Steve Jobs – usvojeni genijalac koji nije završio fakultet

Autor: Dnevno.ba

Stevea je posvojila obitelj Jobs. Nikada nije stupio u kontakt sa svojim biološkim ocem, no upoznao je biološku majku i sestru.

Dana 24. veljače 1955. godine rođen je u San Franciscu poznati Steve Jobs. Otac i majka su mu bili dvoje sveučilištaraca koji nisu bili u braku. Zvali su se Joanne Carole Schieble (njemačko-švicarskog porijekla) i Abdulfattah John Jandali, inače sirijski musliman. Oni su već prije rođenja djeteta odlučili dati ga na posvajanje. Posvojila ga je obitelj Jobs.

Steve je odrastao u Silicijskoj dolini u Kaliforniji. Nije završio fakultet, nego se ispisao nakon jednog semestra. Nikada nije stupio u kontakt sa svojim biološkim ocem, no upoznao je biološku majku i sestru (biološki roditelji su se naknadno vjenčali i imali kćer).

Steve Jobs za života je navodno prakticirao čak i zen budizam. Vozio je automobil Mercedes SL 55 AMG bez registarskih tablica. Naime, koristio se rupom u kalifornijskom zakonu koja je omogućavala da se novo vozilo prvih 6 mjeseci vozi bez tablica, tako da je on svakih 6 mjeseci uzimao na leasing novi Mercedes.

Umro je od raka 5. listopada 2011. godine, u dobi od samo 56 godina. Bogatstvo mu se procjenjivalo na 8.3 milijardi dolara.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI