fbpx

Richard Nixon dobio ime po kralju Rikardu Lavljeg Srca – 1913.

Autor: dnevno.ba

Nixon se rodio u mjestu Yorba Linda u Kaliforniji, a odgojen je u prilično konzervativnoj kvekerskoj obitelji.

Na današnji dan 1913. godine rođen je američki predsjednik Richard Nixon. Po vjerskoj pripadnosti Nixon je bio kveker, a odgojen je u prilično konzervativnoj kvekerskoj obitelji, u kojoj se suzdržavalo od alkohola pa čak i od plesa. Inače, kvekeri su protestantska kršćanska denominacija nastala u 17. stoljeću u Engleskoj.
Zanimljivo je da je Richard Nixon osobno ime dobio po engleskom kralju Rikardu Lavljeg Srca (eng. Richard the Lionheart). Nixon se rodio u mjestu Yorba Linda u Kaliforniji oko 40 kilometara od središta Los Angelesa, a u njenom je susjedstvu i Anaheim, poznat po Disneylandu.
Predsjednik Nixon imao je dvije kćeri. Zanimljivo je da se mlađa od njih – Julie Nixon – udala za Davida Eisenhowera, koji je bio unuk američkog predsjednika Dwighta D. Eisenhowera (upravo je Eisenhoweru Nixon nekoć bio potpredsjednik). Julie Nixon Eisenhower i David Eisenhower i danas su u braku, a zanimljivo je da se upravo po Davidu zove poznati Camp David (kuća za odmor koju koriste američki predsjednici).

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI