fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Strpite se još samo 84 godine i imat ćemo puteve kao Hrvatska!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović je u sklopu predizborne kampanje koja je već uveliko počela govorio o napretku naše zemlje u izgradnji puteva.

Ono što je Predsjedavajući obećao je definitivno veliki korak ka boljoj budućnosti, doduše dosta dalekoj. Naime, on je rekao, da je tempo izgradnje autoputeva pojačan otkako je SDA na vlasti, te da se grade mnogo brže nego ranije.

“Mi smo izvršili ogroman pritisak na firme koje se bave izgradnjom da požure s radovima i oni su ubrzali jedno 10 puta. Mislim, jeste da prije tog pritiska nisu radili ništa, pa je bilo lako napredovati. Međutim, uz sve mjere opstrukcije koje mi imamo od Republike Srpske mi moramo pohvaliti takav napredak. Zaista su odlični ovi momci. Neki dan sam išao da ih posjetim i oni metar puta naprave pa sigurno za mjesec dana”, kaže Izetbegović, prenosi satirični portal Šatro.info.

Ono što je Predsjedavajući rekao jeste da su građani BiH nezahvalni i da se često ponašaju bahato prema vlastima koje rade sve da naprave bolji život i to relativno brzo.

“Pa šta ti građani misle, da je napraviti put kao pružiti tepih? E pa nije. Tu stvarno ima mnogo računice, inženjeringa, ponuda, tendera… baš ima posla. Strpite se samo još 84 godine i imat ćete autoput kao i u Hrvatskoj. Znači, djeca koja su rođena danas, ako se budu čuvali i živjeli zdravo, mogli bi dočekati da se voze najboljim autoputem u regionu. Jer šta je fazon, mi odgađamo konačnu izgradnju zato što onda za 84 godine, Hrvatska će imati stare puteve, mi gajnc nove. Eto vidite kako mislimo na budućnost naše djece”, zaključuje Izetbegović.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});