fbpx

Jerko Ivanković Lijanović dobio više prezimena nego glasova na izborima

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Prebrojavanje glasova na svim nivoima vlasti još se uvijek privodi kraju, te otprilike znamo kako je tko prošao na ovogodišnjim izborima. Apsolutni šampion i vladar donjeg dijela ljestvice je gospodin Jerko Ivanković Lijanović, koji je dobio više prezimena po rođenju nego glasova na izborima.

“Kakva je bila konkurencija, dobro sam prošao. Iako djeluje na prvu smiješno poređenje, moje ime je pozamašno i treba mi dobrih 15 minuta da se potpišem. Hvala obojici koja su glasala za mene, neću im ostati dužan. Meni mogu da se jave kad god im šta zatreba, evo ako im treba metla sad za jesen da čiste lišće, nek se jave odmah”, izjavio je Lijanović.

Kaže da su izbori toliko sabotirani i da realno nije imao šansi za pobjedu, ali će ostati na političkoj sceni kako bi služio demokratskom pluralizmu.

“Ja sam svjestan da sam tu kako bi samo kreirao lažnu sliku u ovoj zemlji, i da vide da Komšić nije jedini Hrvat koji je okrenut ka Bosni i Hercegovini. Dobro, jest malo ljepši i karizmatičniji od mene i ima knjižicu Armije BiH pa tako dobija glasove, ali mislim ako se ovakav pozitivan trend nastavi, da komotno mogu najaviti da ću ući u Predsjedništvo 2189. godine. S druge strane imate Čovića, koji lobira i straši Hrvate, budite sigurni da bi barem još trojica glasala za mene da nema njega. Plan za naredne izbore je još jedan glas, kako bi popunio punu kvotu prezimena, a da budem optimističan i dva, pa da i nadimak pokrijem”, dodao je Lijanović.

Lijanović je također istakao da će naredne izbore sve svoje simpatizere voziti sa sobom u autobusu na sva predizborna okupljanja, kako ne bi morali plaćati prevoz. Još uvijek ima slobodnih mjesta, pa ako hoćete možete se prijaviti, piše satirični portal Šatro.info.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI