fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kako je planula livanjska toplana (3. dio)

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Gluho je doba noći, smrdljiva magla od netom upaljenih dimnjaka livanjske čaršije prekriva donji grad, a u renomiranom livanjskom kafiću „Uglađeni gospodin“ sjede Bumbar, Kadija Osmicačaušević i Jajoliki. Žustro, ali tiho i pohotno nešto dogovaraju:

Jajoliki: Onda si reko Kadija dvoje da ti zakrečimo u Šumariji!?
Kadija: Kako dvoje maloprije je bilo troje!? Haha!?
Jajoliki: Ma pusti malo moram i ja jedno svoje zakačit ne možeš ostat više, svi nešto zapošljavaju ja ništa!
Kadija: Hajde, hajde dvoje ali dođeš mi?
Jajoliki: Nema problema!
Bumbar: Hajde jeste li moram ići….

Bumbaru zvoni telefon. Zove Ona!

Bumbar: OOOOO još ste budni!? Dobra večer Vam! Evo baš ja i Jajoliki ravnamo stvari sa Kadijom, sve će biti kako ste tražili!

Ona: Ma nisam ja zato zvala, zovem te da ti kažem da ovo više nema nikakvog smisla! Baš maloprije dok sam iz ormara vadila drugu deku sjetim se da mi još nemamo grijanja!??? Pa to je stvarno, ne znam šta bih rekla!? Mislim obećali smo ljudima, i Vanja je javno najavio mislim, ne znam u koju poziciju me planirate dovesti? Da ja još drva ispred kuće cijepam? Pa jedanaesti je mjesec?

Bumbar se pravda: Pa znate ja sam Vam odmah rekao da je Vanja ipak malo hrabro najavio početak sezone grijanja, a nismo se ni nadali da će ovako zahladiti naglo?! Evo poduzeli smo sve korake i Komunalno se punim kapacitetom uključilo…

Ona: Ma dajte molim vas, punim kapacitetom!?? Ti nisi uspio jednoj direktorici objasniti kako je to dobro za Komunalno, već smo izgubili 15 dana dok sam ja našla novu direktoricu!

Bumbar: Da, da, ali smo mi svejedno radili, nismo mirovali. Odmah smo krenuli u ozbiljan projekat rušenja dijela vrtića koji zjapi godinama prazan i prikupili smo ozbiljnu količinu ogrijeva od krovne konstrukcije vrtića, i bili bi to naložili ima pet šest dana, ali po nesreći, pokislo nam!

Ona: Dobro jesmo li spali na to da moramo vrtić ložit da bi se ugrijali? Pa šta rade Mate i Runje?

Bumbar: Ma Runje se prepao da će morati svu onu robu platiti Šumariji sad kad se ovo dogodilo. Zato smo ovako kasno i sjeli sa Kadijom da stvar spasimo!?

Ona: Ja ne znam do kad ću ja moći ovo tolerirati, prsti mi se smrzavaju Bumbare nemoj me tjerati da se sramotim i drva pred kuću dovozim nakon svih ovih godina! U ostalom treba i na ljude misliti!

Prekida ona vezu.

Bumbar: Kadija šta ti nije Jajoliki obećao ja ti za njega obećavamo, samo to tuži i sudi u našu korist!

Nastavak slijedi…

Ovaj tekst je satira. Svaka sličnost sa stvarnim
osobama i događajima je potpuno slučajna.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});