fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Kvragu više i politika, odo i ja po mandarine

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

GRUDE - Uz najdublju ispriku cijenjenom čitateljstvu koje se, što se mojih tekstova tiče, broji u nekoliko desetaka a nakon ovoga teksta će se i smanjiti, moram upotrijebiti dva izraza od kojih je jedan nepristojan a drugi ukraden. Hebavalo majku, šta je ovo i, ljudi moji, pa je li to moguće!?

Mislim, stvarno je politika na našim tv ekranima, novinama, portalima i plakatima uzela maha, ali da će odmak od stvarnosti u neki tamo ljepši svijet donijeti tek nogomet, činjenica da i Bosna i Hercegovina može u atletici imati čovjeka na postolju i – prodavačica mandarina, e za to se trebalo pripremiti.

„Jesi vidio onu što prodaje mandarine“, prvo me upitala jedna bliska osoba prije nekoliko dana.

„Mandarine?“, upitao sam sa minimalnim zanimanjem.

„Ja, bolan, mandarine, da vidiš kolike su joj“, odgovori mi sugovornik i već mi zanimanje poče rasti.

Kontam, znam da je Dario Srna svojedobno poslao konvoj mandarina iz Metkovića za Ukrajinu, a gore negdje je Černobil, pa da nisu mandarine odjednom narasle što je dokaz da radioaktivnost u tom kraju još postoji. Kadli tamo, ona od nekih dvadesetak godina sa velikim… prodaje mandarine i zahvaljujući njoj raste razina testosterona muškarcima koji nisu sve donedavno bili ni na kakvoj paradi, a onda su zahvaljujući prodavačici mandarina, masovno krenuli na paradu šovinizma i malograđanštine, u čemu je dotična itekako kumovala svojim objavama na jednoj društvenoj mreži koje odjednom prati pola milijuna ljudi, a stereotipi vezani za ljepši spol se počeše kačiti za cijelu priču, kao što se srednjoškolci koji su u blizini njenog štanda počeše kačiti za vitamin „c“ u agrumima.

Kakav izborni zakon, MAP i NATO, EU i migranti, ma kvragu više i politika, odjednom je postalo potrebno istražiti tržište i vidjeti koliko košta kilo mandarina u gospođice na križanju ulica… ma gore negdje, i ona je promijenila lokaciju jer je izgleda navala otkad je po prvi put završila u medijima sa relevantnim vijestima dana. Bolja vijest bi bila kako je jedan plastični, pardon, estetski kirurg povećao grudi dotične sa „b“ na „žnj“. Ali nije bitno je li estetska kirurgija odradila dobar posao ili stavlja li ova djevojka u grudnjak cijeli štand čarapa sa rasprodaje, nekako smo oduvijek znali da je veličina bitna.

Dok mijenjam marke u kune i ukucavam adresu novoga štanda sa dotičnom gospođicom u GPS, razmišljam o tome što će se dogoditi kada reagira feministički pokret. Bolje da dođem do nje dok još ima mandarina i dok Vedrana Rudan i Danijela Trbović nisu sve upropastile. A što se tiče ravnopravnosti spolova, da ne bi žene napadale muškarce, trebalo bi osigurati negdje nekakav štand na kojem će nekakav mister savršeni sa rođom od 20 i kusur centimetara u uskim trapericama prodavati, recimo, gljive. Onda ćemo sa njih dvoje pokrenuti dva usporedna „rijalitija“, jer ako mogu sestre Kardashian, neka i ovdje netko zaradi kakvu paru samo zato što je, eto…

Isuse Kriste, Allahu, Buda i Hare Krišna, pa je li to moguće? Mandarine. Ajde dobro. Nego, što je ono rekao Komšić za Kolindu? Koga briga.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});