fbpx

NEVJEROJATNO: Mladenke na slavonskim svadbama sve češće buketom gađaju djevojke!

Autor: Dnevno.ba

SLAVONSKI BROD - Na slavonskim svadbama mladenke sve ćešće moraju gađati buketom djevojke, jer ih ove više ne žele loviti!

Tako barem svjedoči sve više gostiju na svadbama. Mlade su do prije koju godinu okretale leđa djevojkama i djevojčicama, pa bacale bukete za koje bi se onda gomila mladih žena otimale. Sada, mlada bace buket, a on pada na prazan podij na kojem nema nikog, čak ni stare tetke iz Šiškovaca koja se nikad nije udala.

Razlozi za to izbjegavanje je sve manja želja mladih za brakom, jer nisu riješili osnovna egzistencijalna pitanja poput posla i krova nad glavom.

Stara poslovica kaže, bolje da propadne selo, nego običaji, pa se tako ovaj običaj bacanja buketa počeo mijenjati u običaj gađanja buketom. Mlada, kad gošće to najmanje očekuju, kreće u pohod po sali i gađa zgrožene djevojke.

Običaj dalje evoluira, pa su mlade sve češće u dosluhu s roditeljima koji plaćaju 100 ili 200 eura mladoj da ide baš njihovu kćer pogodit buketom, jer joj je već 25 godina i još se nije udala, a u manjim sredinama to je zvono za uzbunu, navodi satirični portal News bar.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI