SAMO U BOSNI: Isključili pijanog pješaka iz prometa!?

Autor: Dnevno.ba

KOZLUK - U mjestu Kozluk pokraj Zvornika u istočnoj Bosni policija je bila prisiljena intervenirati kako bi iz prometa isključila jednog pješaka koji je potpuno pijan teturao cestom pa su procijenili kako predstavlja opasnost za druge prolaznike i vozače, prenijeli su u ponedjeljak lokalni mediji.

49-godišnji muškarac koji je naknadno identificiran kao Šemso B. imao je nesreću nakon vesele noći naići na policijsku ophodnju koja je kontrolirala stanje u prometu.

Opazili su ga kako u nedjelju u jutarnjim satima tetura magistralnom cestom. Odmah su ga podvrgnuli kontroli koja je uglavnom rezervirana za vozače, a alkotest je pokazao kako je potpuno pijan.

Imao je 4,46 promila

“Provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da on posjeduje 4,46 g/kg alkohola u organizmu”, stoji u priopćenju zvorničke policijske uprave.

Prema standardnim mjerenjima prisutnost alkohola u krvi u količini većoj od 4 promila svrstava se u kategoriju tzv. alkoholne kome i u pravilu znači kako je osoba popila više od litre žestokog alkoholnog pića.

Šokirani rezultatima policajci su odlučili Šemsu B. “isključiti iz prometa” te su ga odvezli u pritvor na triježnjenje.

Iz zvorničke policije su ovaj slučaj iskoristili kao povod da pozovu sve sudionike u prometu da paze što rade, a na pješake su apelirali da ne hodaju po cesti ako su pijani.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI