fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠOKANTNO: Zaprijetili istresanjem fekalija pred zgradu Gradske uprave

Autor: Muhamed Pivić / Dnevno.ba

ZENICA - Nezadovoljni kreiranim proračunom grupa radnika sektora "Kanalizacija" zaprijetili su na prvi dan proljeća istresti 5 tona fekalija ispred zgrade Gradske uprave u Zenici.

Njihova prijetnja na facebook stranici “politika je kurva ubila je bomba, džaba svi smo ista, svi smo ista govna” dočekana je sa oduševljenjem.

U većini komentara može se pročitati nezadovoljstvo kreiranim proračunom kojeg smatraju predizbornim, a ne razvojnim.

“Radnici su ogorčeni zato što se ne poštuje sistematizacija radnih mjesta prema kojoj je smanjen broj zaposlenika koji jednostavno ne mogu stići završiti poslove”, izjavio je H.G. koji je obavijestio svoje fejsbuk prijatelje o planiranoj akciji.

Očigledno, građani vrše nuždu više nego ranijih godina kada je u gradu kao i u sastavu gradskog vijeća bilo više vijećnika iz ruralnog područja.

Iznenađeni smo količinom sra*nja određenog dijela vijećnika i dijela stanovništva koji ih podržavaju. Nikada stanje nije bilo ovakvo i zato tražimo smjenu vijećnika, ističu kao prioritetan zahtjev a tek poslije revizija i ponovno usvajanje proračuna koji ne bi bio izborni nego razvojni.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera. Svaka sličnost sa likovima, mjestom i događajima plod su mašte autora s ciljem poticanja javnosti na razmišljanje i ponašanje medija. Trebaju li profesionalni mediji prenositi sve što se na facebooku napiše u komentaru određene vijesti bez kontaktiranja “druge strane”? Ili pak konkretnije pitanje: smatrate li ozbiljnim medij koji prenose fcb. komentare kreirajući ih kao senzacionalnu vijest?

Autor: Muhamed Pivić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});