fbpx

Srbija Andreja Plenkovića proglasila srpskim premijerom

Autor: Dnevno.ba

BEOGRAD - Na televiziji N1 Srbija dogodio se ovih dana zanimljiv propust te je prilikom emitiranja priloga s hrvatskim premijerom i HDZ-ovim predsjednikom Andrejem Plenkovićem, istog potpisala kao srbijanskog premijera.

Propust se događa u vrijeme kada se ponovno nižu komentari da je hrvatski premijer “blizak” Srbiji, njegov koalicijski partner u pravilu nazoči srbijanskim proslavama umjesto hrvatskim, a reakcije na srpske provokacije izostaju ili su izuzetno blage.

Ujedno su ovih dana iz susjedne Srbije upućene oštre poruke Hrvatskoj povodom najnovijeg huliganskog napada na lokalne Srbe, bez čvrstog odgovora hrvatskog političkog vrha, navodi Narod.hr.

Kako se već pisalo dio medija navodi kako se u kafiću napadnutog Borisa Petka mogu čuti fašističke, četničke, pjesme, navodno se u kafiću pojavljuju i slike ratnog zločinca Draže Mihailovića, oplakuje se takozvana Krajina, a na društvenim mrežama dijele se brojne fotografije te se pojavljuju statusi koji Petka povezuju s ratnim zločincem, pravomoćno osuđenim takozvanim kapetanom Draganom.

Vučićeve provokacije

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu, povodom tog huliganskog incidenta, da je “razumljivo” što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti.

Po njegovim riječima, nevjerojatno je da Hrvatska u 21. stoljeću nema bolji odgovor na takve napade osim priče o velikosrpskoj agresiji, referirajući se na raspravu u Hrvatskoj oko navodnog dogovora Vučića s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović da ne koristi taj izraz.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI