fbpx

Osmicin terorista i SDA bot iz Luxembourga bi da ratuje!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Ne postoji način na koji bi se više mogao opisati radikalni SDA-ov jurišnik Jasmin Mulahusić, inače ugledni gost prorežimske SDA-ove televizije Hayat.ba, koji svojim objavama – prema istrazi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine – izaziva vjersku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost putem društvene mreže Facebook, piše Josip Šimić-Đinđić!

Ovom radikalnom jurišniku Facebook je nedavno trajno izbrisao korisnički račun, zbog kršenja pravila koje propisuje ova društvena mreža, ali je otvorio opet novi korisnički račun.

Nakon što je sinoć na televiziji Hayata gostovao ratni komandant A RBiH Hamdija Abdić zvani Tigar, inače SDA-ov federalni zastupnik, te višestruki povratnik u krivičnim djelima, kojemu se trenutno sudi zajedno sa drugima za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića, te preko navedene televizije zaprijetio novim ratom, oglasio se i sam Mulahusić, koji se još uvijek nalazi pod istragom Državnog tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne mržnje i netrpeljivosti.

On je u svojoj najnovijoj objavi napisao slijedeće: “Jutros me stidljivo sin upita da li ću mu dozvoliti da pođe u borbu u slučaju eskalacije?! Tek mu je 17 godina. Nećeš sam sine! Ide i babo inšallah”!

Opis nije dostupan.

‘Ko je god bio u ratu ili je prošao rat, ne bi ga nikada prizivao, jer “rat je ludost” -kazat će papa Franjo. Nije jasno u kakav to rat bi pošao Mulahusić: u onaj s puškama, ili opasan eksplozivom i bombama sa terorističkim aktivnostima o kakvim smo svjedočili u Srednjoj Bosni prilikom ubistva travničkih policajaca Valjana i Bilića, gdje počinitelji ni do danas nisu otkriveni, kao ni ubice Joze Leutara.

Kad je u pitanju Mulahusić, radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. On mjesecima nije dolazio u BiH jer je bio izdat nalog za njegovo hapšenje.

Međutim, dana 04. rujna 2021. godine, policijski službenici Granične policije BiH, u 18.30 sati, na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod, po naredbi Tužiteljstva BiH su lišili slobode državljanina Luxembourga Jasmina Mulahusića. Graničnim provjerama je utvrđeno da se spomenuta osoba potražuje od Tužiteljstva BiH zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti te odavanje tajnih podataka.

Nakon hapšenja, Tužilaštvo BiH tražilo je za njega određivanje pritvora, no Sud BiH je to odbio. Nedavno je ponovno pretresena njegova kuća u Luxembourgu, zbog istog krivičnog djela.

U septembru 2021. godine, iz Tužilaštva BiH tada su rekli, nakon hapšenja Mulahusića, da “prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. Navedeni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv međunarodnih terorističkih aktivnosti”.

Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju – SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e i otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA, zbog čega je više puta reagiralo i Udruženje BH novinara pozivajući nadležna pravosudna tijela, da ga sankcioniraju.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, a posebno su izraženi napadi na novinare.

Tužilaštvo BiH je do sada saslušalo preko 20-ak svjedoka, koji su bili i još su žrtve Mulahusićevih montaža i podvala. Osim Mulahusića, Tužilaštvo provjerava i sve druge osobe koje na društvenim mrežama javno vrijeđaju i napadaju novinare, a povezane su s njim.

POVEZAN SA TERORISTIMA

Podsjećamo, da se Malahusić, pominje i u Izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

Predsjedavajućem Odbora se 16. aprila 2003. godine pismom obratio ambasador Abdallah Baali, stalni predstavnik Alžira. U pismu – izvještaju se navode osobe i organizacije povezane sa terorističkim organizacijama širom svijeta, u prvom redu Al-Kaidom.

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar. Zaoui je osuđen pet puta u odsustvu od strane Alžirskog krivičnog suda za terorističke aktivnosti i zbog pripadanja terorističkim grupama.

“Razna ispitivanja i istrage provedene u Belgiji ukazale su na njegovo učešće u trgovini oružjem u Alžiru. Dokazana je i njegova povezanost s teroristima Mohamedom Kerrouche, zvanim Salim (trenutno živi u Londonu), Bosancima Nursetom Jusufovićem, Jasminom Mulahusićem i Senadom Ramčilovićem te braćom iz Maroka Ali i Youcef El Majda, koji su uhapšeni 3. aprila 1996. godine” – navedeno je u dokumentu.

Ahmed Zaoui je protjeran iz Belgije u Švicarsku, nakon toga u Burkinu Faso, a zatim otišao je u Maleziju. Trenutno živi na Novom Zelandu, piše u ambasadorovom pismu.

Također, on je odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi od strane paraobavještajnih struktura u BiH. Navodno je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jeednog dijela bh. obavještajne službe. Na kraju se ispostavilo da je riječ o lažnim prijavama s ciljem diskreditacije određenih osoba.

VEZANI TEKST: https://www.dnevno.ba/vijesti/koga-promovira-hayat-ubojice-teroriste-i-visestruke-povratnike-u-kaznenim-djelima-246468/?fbclid=IwAR3djMV8HwtEXNGlzwuzR-d7WHgAEJiSetz6t9uPRCL6kAXK5FjuuGvHdyE

Josip Šimić-Đinđić

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI