fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SKY DAMA – DIANA KAJMAKOVIĆ tražila apartman za sabotiranje istrage protiv lica na sky aplikaciji šifriranoj kao „Direktor“ – Sabotira predmet „Dženan Memić“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Ne postoji rječnik ili način, kojim bi se mogla opisati teško kompromitirana i korumpirana zamjenica glavnog državnog tužioca Bosne i Hercegovine Diana Kajmaković zvana „gospođa Budalica“, a među narkomafijom poznatija kao „Sky lady“ (Skaj dama), piše Josip Šimić-Đinđić!

Malo je onih, koji bilo što dobro mogu reći o liku i (ne)djelu Diane Kajmaković, koja je za vrijeme svoga studiranja završila Pravni fakultet sa rekordnih 6,6 prosjeka ocjena, a neke ispite – probosanski rečeno – na guzove je polagala.

Novinar i bloger Slobodan Vasković ovih dana na svome blogu o Diani Kajmaković objavljuje vrlo kompromitirane i ozbiljne navode, koji se tiču koruptivne uloge Diane Kajmaković u sabotiranju ozbiljnih krivičnih istraga na Tužiteljstvu BiH, te odavanju povjerljivih informacija iz istrage osumnjičenima i narkomafiji, pri tome primajući za takvo svoje djelovanje ogromne novčane svote, a koje se ogledaju, kao što ćemo u nastavku teksta, i u nepokretnim imovinama. Vasković navodi, da je „Kajmakovićka jedina nada i uzdanica narkomafiji“!

Izgleda sve se događa uz znanje v.d. glavnog tužioca BiH Milanka Kajganića, koji je glavni tužilac na papiru, ali „gospođa Budalica“ u praksi.

Smjenom Gordane Tadić sa funkcije glavnog tužioca BiH, te imenovanje Milanka Kajganića za v.d. glavnog tužioca BiH, te njegovo imenovanje Diane Kajmaković na poziciju šefa Posebnog odjela za borbu protiv organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije Tužiteljstva BiH, mnoge istrage u oblasti organiziranog kriminala i korupcije dovedene su u ozbiljnu opstrukciju od strane iste.

Ne treba ni napominjati, da je Diana Kajmaković u bliskim, intimnim i prijateljskim odnosima sa teško korumpiranom, diskreditiranom i osramoćenom Dalidom Burzić, koja je široj bh. javnosti, međunarodnoj zajednici i OHR-u poznata po skandaloznom i koruptivnom postupanju u predmetu „Dženan Memić“ – javnost neće zaboraviti njenu sramotnu i kriminalnu ulogu u aferi “Dženan Memić”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva Dženana Memića na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima). Burzić je u izvjesnom vremenu imenovana za sudiju Suda Bosne i Hercegovine.

Da, to je ona Dalida Burzić za koju šef Obavještajne agencije BiH Osman Mehmedagić – Osmica u snimljenom i prisluškivanom razgovoru i sastanku održanog tada u Tužiteljstvu BiH sa tadašnjom glavnom državnom tužiteljicom Gordanom Tadić i njezinom zamjenicom Ozrenkom Nešković – tvrdi svojim sugovornicama, da „on (op. a. Osman Mehmedagić) zna da je Dalida Burzić u svojstvu glavne tužiteljice Kantona Sarajevo reketarila pojedine osobe protiv kojih je radila istragu“, dajući im tako do znanja da OSA BiH ima takve dokaze i informacije.

Javnost je upoznata o ovome slučaju, da je u predmetu „Dženan Memić“ postalo  evidentno, da je pod vodstvom Dalide Burzić, izvršeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, s ciljem ne otkrivanja pravih ubojica Memić Dženana, pri čemu su u toj namjeri, slučaj smrti Dženana Memića procesuirali kao kazneno djelo iz oblasti „Ugrožavanja javnog prometa“, a ne kao kazneno djelo „Ubojstva“, te lažno optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje s kritičnim događajem nisu uopće ni povezane, što je pravomoćnom presudom Vrhovnog suda F BiH, i utvrđeno, i pored neoborive činjenice, da je i tadašnji visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko nekoliko puta  ukazao u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti UN-a, na neriješena ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića, ukazujući dalje na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijski djelatnika, koji su svojima radnjama involvirani bili u predmet „Dženan Memić“ i „David Dragičević“, napominjući u svome Izvještaju dalje, da „aktivisti optužuju vlasti za prikrivanje ova dva ubistva“!.

Dana 15. 02. 2022. godine, Muriz Memić je održao obećanu press konferenciju za novinare, zajedno s brojnim prijateljima i suradnicima. Zahvalio se tada svima na podršci u dugogodišnjoj borbi, a posebno medijima koji nisu posustali u izvještavanju. Otkrio je i to „kako su dobili informaciju da se na tužioce koji vode trenutni predmet u Sudu BiH protiv Zijada Mutapa i ostalih (poznatiji kao predmet “Dženan Memić”), vrši pritisak, kako bi ih udaljili s tog predmeta“. Rekao je i to kako zna ‘ko je u pitanju, te da će na sastanku u četvrtak reći glavnom tužiocu, a napominjemo, da je sastanak i održan.

Prema informacijama ovog portala, Dalida Burzić putem svoje prijateljice Diane Kajmaković na sve moguće načine iz rada na predmetu protiv optuženih „Zijada Mutapa i dr.“, koji se vodi u Sudu BiH po optužnici Tužilaštva BiH, protiv optuženih zbog prikrivanja i zataškavanja dokaza o načinu smrti Dženana Memića, a u javnosti poznatiji, kao predmet „Dženan Memić“, u kojem se – pored optuženih – sprovode istražne aktivnosti i prema drugim prijavljenim (Dalidi Burzić i dr.) radi na eliminaciji postupajućih državnih tužilaca Ćazima Hasanspahića i Dubravka Čampare, te na mjesto njih dovođenje poslušnih i podobnih tužilaca, koji će dobiti poseban zadatak, da sabotiraju istragu u predmetu „Dženan Memić“ u odnosu na druge prijavljene Dalidu Burzić, Tihomira Jurku, Seada Kreštalicu i dr. – visoke policijske i pravosudne zvaničnike, koji su učestvovali u zataškavanju ubistva Dženana Memića od kojih su neki već sjeli na optuženičku klupu Suda BiH.

No, Kajmakovićku to ne priječi, da svakim danom redovito u sarajevskim restoranima i hotelima organizira susrete i kave sa Dalidom Burzić, koja u postupku pred Tužilaštvom Bosne i Hercegovine ima status prijavljenog lica, kao organizator grupe za prikrivanje ubistva i počinilaca ubistva Dženana Memića, dostavljajući istoj više puta na USB sticku povjerljive materijale i dosadašnje prikupljene dokaze iz istrage o ubistvu Dženana Memića s ciljem opstrukcije toga predmeta, te zastrašivanja i podmićivanja svjedoka, kako bi se otežalo dokazivanje i dokazna snaga optužbe i omela istraga Tužilaštva BiH u ovome konkretnom predmetu, a ubojice Dženana Memića i prikrivači ovog ubistva amnestirali.

Za ovakve usluge Diani Kajmaković je obećana usluga u iznosu od 1 milijun eura. Polovicu sume je primila, te je nastavno i za uzvratno obećala i obećanje dala, da će koristeći svoj položaj, autoritet i moćni utjecaj u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a posebno položaj šefice Odjela za kriminal i korupciju, odavati povjerljive informacije i dokaze iz spisa Tužiteljstva BiH o predmetu „Dženan Memić“, pa je tako grupi, koja je zadužena za opstrukciju predmeta dostavila imena zaštićenih svjedoka, koji će u narednom periodu biti izvrgnuti neviđenoj šikani, ucjeni, diskreditaciji i zastrašivanju, a što je jedan od advokata od mene lično tražio, da objavim takva imena i „privjeske“ iz njihove prošlosti, što sam odbio i određene ljude obavijestio.

Zahvaljujući takvim radnjama Diane Kajmaković, već je jedan zaštićeni svjedok u predmetu „Dženan Memić“ otkriven i pretučen.

Pored ovih „prezaduženih zadataka“, Diana Kajmaković ima zadatak, da sabotira do sada najozbiljniju istragu protiv narkomafije, a koju čine i u koju su umiješani između ostaloga i visokorangirani policijski službenici u BiH, a koja grupa je otkrivena zahvaljujući Sky aplikaciji, koju su kriminalci i narkodileri i narkomafijaši, uključujući i policijske službenike u BiH, koristili za dogovaranje i slanje informacija za prijevoz, ugovaranje i transport droge, pa čak i naručivanje ubistava.

Diana Kajmaković, kao šef Tima tužilaca koji istražuje ovu kriminalnu grupu – a to je poznato i agencijama za sprovođenje zakona – odaje informacije i dokaze i ovog spisa glavno osumnjičenima u kojem je istragom obuhvaćen i direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić – Osmica, jer su prilikom hapšenja i pretresa Bojana Cvijetića, nekadašnjeg Mektićevog savjetnika, pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e BiH o narko grupama i narko mafiji. Tužioci sumnjaju, da je takve akte Osmica putem Mektića Cvijetiću dostavljao. Cvijetić je uhapšen upravo zbog njegove, pa i glavne povezanosti sa trgovinom droge, a spominje se njegova uloga i u brojnim likvidacijama.

Kajmakovićka trenutno radi i na sabotiranju svih drugih istraga o dokazanom korumpiranom i devijantnom djelovanju visokorangiranih djelatnika SIPA-e, a meni je poručila pred više osoba, da će mi „jebati majku“ – preko njoj poslušne tužiteljice, čije ime neću otkrivati, ali sam o tome prije par dana obavijestio v.d. glavnog tužioca Milanka Kajganića, te ga obavijestio da posjedujem kao dokaz i poruke.

Po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine sprovode se posebne istražne radnje prema određenim licima, koja su povezana sa narkomafijom i drugim inkriminirajućim, vrlo ozbiljnim aktivnostima, a koje zajedno sa drugim tužiocima, „radi“ Diana Kajmaković.

Tako se Diana Kajmaković – prema našim informacijama – „upecala“ na vlastite posebne istražne radnje, pa je u više navrata, svjesna i znajući, da se na Tužiteljstvu BiH sprovodi aktivna krivična istraga, te da je dužna da čuva tajnost istrage, nalazila se sa osobom, koja na inkriminiranoj aplikaciji koristi ime „Direktor“, koji je blizak Edinu Gačaninu, kojeg policijske agencije povezuju sa trgovinom narkoticima, tražeći od istog protuuslugu u vidu skupocjenog apartmana, kako zauzvrat ne bi bio „počašćen“ hapšenjem i optužnicom, a trenutno sa toga predmeta – prema informacijama – Diana Kajmaković želi eliminirati državnu tužiteljicu Elviru Stanojlović, koja je upravo „Direktora i dokumentirala“!

„Protiv svakoga Diana otvori predmet, fol radi, a u stvari skuplja informacije trgujući istima, okorištavajući se tako“ – tvrdi dobro upućeni izvor.

„Aktivnosti“ Diane Kajmaković ne staju na prethodno navedenom. U „zadatak“ je za novac dobila i obećala, da će sabotirati svake aktivne ili buduće istrage protiv korumpiranih policijskih i pravosudnih dužnosnika u BiH. Za to vrijeme, v.d. glavnog tužioca Milanko Kajganić, iako upoznat stavio je trenutno na usta rajfešlus!

Ranije smo pisali, da je Diana Kajmaković izravno umiješana u rušenje glavne državne tužiteljice Gordane Tadić. Potvrdio je to, gostujući za N1 indirektno Tadićkin advokat Vlado Adamović, da je „smjena Gordane Tadić inicirana jednog od njezinih zamjenika, da na mjesto Gordane Tadić dođe, napominjući u emisiji, da je sve to VSTV-u napisao i dokaze priložio“!

Uspjeli smo saznati, a o čemu smo mnogo ranije pisali, da je to bila Diana Kajmaković, koja se – prije na godinu dana no što će Tadićeva biti smijenjena – predstavljala pred službenicima SIPA-e, kao „nova buduća glavna državna tužiteljica“, koja je – glavnoj disciplinskoj tužiteljici Aleni Kurspahić Nadarević, kojoj je Dalida Burzić na vjenčanju djeveruša bila (o čemu su mediji slike objavljivali) slala novac za otvaranje disciplinskih istraga protiv Gordane Tadić sve dok se ne postigne konačni i željeni cilj – smjena Gordane Tadić, u čemu su i uspjeli, koja je, dok je bila glavna državna tužiteljica, otvorila istrage protiv brojnih čelnih ljudi iz političkog, pravosudnog i policijskog establišmenta, zbog čega je na kraju i smijenjena.

PROČITAJTE:

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});