fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

AUDIO: Duhovna pjesma “Gospode”, koja pobjeđuje silu tame!

Autor: Dnevno.ba

Moderna hrvatska država počiva na dva stupa. Prvi je stup Sveta Katolička i Apostolska crkva u Hrvata, dok je drugi stup Domovinski rat. Ništa izvan ta dva stupa ne postoji niti može postojati.

Postoji uzajamnost i korelacija između ta dva stupa između kojih i izvan kojih ne postoji ništa drugo. Jer ima li išta svetije nego biti spreman dati svoj život za ljubav Isusa Krista i za svoju Domovinu. A branitelji koji su živjeli Domovinski rat sa krunicama oko svog vrata čuvali su vjeru naših otaca i svoju Domovinu. Zaboravili su na svoje profesije, afinitete i sklonosti, te su napustili svoje tople domove, bavljenje glazbom, slikarstvom, tokarstvom, poljoprivredom, sportom i krenuli ka izvoru svijetlosti koji uvijek pobjeđuje tamu.

Često su bili sami poput planina pokrivenih snijegom, ili onog jablana sa slike Vincenta van Gogha, ali uvijek i zauvijek spremni podmetnuti svoja leđa poput Šimuna Cirenca posrnulom Spasitelju, odnosno kolegi s ratišta. Padali su i dizali su se i u vrijeme Domovinskog rata i nakon njega trpeći svu nepravdu ovog svijeta. I opet su bili spremni nositi na sebi sve križeve svijeta moleći Boga da im olakša u muci, moleći Ga da im oprosti njihove sumnje i kletve, mržnju i pušku u ruci.

Premda su mnogi dali svoje živote za obranu ta dva stupa, dok su mnogi izvršili suicid, mnogi su teško oboljeli, dok mnogi žive u oskudici i neimaštini, nisu se odrekli ljubavi prema svom Spasitelju i Otkupitelju.

Ipak bez obzira na sve životne nedaće koje su ih snašle i koje ih svakodnevno snalaze među njima postoje neki, premda rijetki koji nisu posrnuli i potonuli jer ih je upravo vjera u ta dva stupa održala u životu i dala im nadu u neki bolji i pravedniji život.

Oni i dalje zrače i daju toplu energiju poput gejzira (toplih termalnih izvora) s Islanda koji u prijevodu znači Ledena zemlja. U tom smislu pjesma Gospode je upravo izniknula na izvoru te vjere.

Autor ove duhovne pjesme je bivši pripadnik HVO-a iz Širokog Brijega, koji za portal Dnevno.ba kazao kako želi u ovom slučaju ostati anoniman dok ne dođe vrijeme kada će se javnosti službeno predstaviti s novim pjesmama i duhovnim riječima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});