fbpx

BIH ni ove godine ne ide na Eurosong

Autor: Dnevno.ba

Na Eurosongu koji će biti održan od 10. do 14. svibnja 2022. godine u Torinu u Italiji će sudjelovati 41 država, ali ne i Bosna i Hercegovina.

Martin Österdahl, izvršni supervizor Eurosonga, rekao je kako je sretan zbog ovolikog broja sudionika.

“Naporno radimo na pripremama za doček svih delegacija u novom gradu domaćinu. Eurosong će sigurno prirediti vrhunski spektakl koji očekuje gotovo 200 milijuna gledatelja”, dodao je.

Armenija i Crna Gora će se pojaviti na bini prvi put od 2019. godine, kada je Eurosong održan u Tel Avivu. Noverška će proslaviti svoje 60. učešće tijekom velikog finala glazbenog festivala Melodi Grand Prix u subotu 19. veljače.

Gledatelji će proslaviti i 300. izvedbu “velike petorke”, a to će biti pjesme iz Francuske, Njemačke, Italije, Španjolske i Velike Britanije koji prema pravilu uvijek idu u finale natjecanja.

Popis svih država:

Albanija

Australija

Armenija

Austrija

Azerbejdžan

Belgija

Bugarska

Hrvatska

Cipar

Češka Republika

Danska

Estonija

Finska

Francuska

Gruzija

Njemačka

Grčka

Island

Irska

Izrael

Italija

Latvija

Litva

Malta

Moldavija

Crna Gora

Nizozemska

Sjeverna Makedonija

Norveška

Poljska

Portugal

Rumunija

Rusija

San Marino

Srbija

Slovenija

Španjolska

Švedska

Švicarska

Ukrajina

Velika Britanija

Simona Martorelli i Claudio Fasulo, zaposlenici talijanske radio-televizije Rai, naveli su:

“Ponosni smo što se Eurosong nakon 31 godine održava u Italiji. Kao izvršni producenti, neizmjerno se radujemo što organizujemo ovaj spektaklurani događaj i ugošćavamo delegacije iz 41 zemlje u Torinu sljedeće godine.”

Dodali su kako vjeruju da će im Eurosong omogućiti da svjetskoj publici pokažu ljepotu Italije putem elemenata koji nas ujedinjuju: glazbe i harmonije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI