fbpx

Bivši pomoćnici Meghan Markle spremni svjedočiti na sudu! Izgleda da vojvotkinja ipak neće izbjeći ‘potencijalno neugodno suđenje’

Autor: dnevno.ba

Kako prenosi Reuters, četiri bivša pomoćnika Meghan Markle, spremna su svjedočiti na sudu u svezi toga je li vojvotkinja od Sussexa namjeravala da pismo koje je poslala ocu postane javno, rečeno je londonskom Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, Meghan tuži izdavača Associated Newspapers nakon što je njihov tabloid Mail on Sunday tiskao isječke rukopisnog pisma koje je poslala otuđenom ocu Thomasu Markleu u kolovozu 2018. godine, a ovih smo dana saznali da je zatražila od suca da presudi u njezinu korist jer prema njezinom odvjetničkom timu nema potrebe za ‘potencijalnim neugodnim suđenjem’. Naime, njezini su odvjetnici u utorak rekli sudu da je objavljivanje “intrinzično privatnog, osobnog i osjetljivog pisma” obična povreda njezine privatnosti, stoga održiva obrana od strane Mail on Sundaya nije moguća.

Mail on Sunday se s ovim naravno ne slaže te tvrdi da je vojvotkinja namjeravala da sadržaj pisma postane javan i da je to dio medijske strategije, ističući da je ovo sama priznala raspravljajući o tome sa svojim tajnikom za komunikacije Jasonom Knaufom. Antony White, odvjetnik lista, dodao je da svako sudjelovanje kraljevskih pomoćnika u izradi pisma “vapi za istragom”. “Zašto je komunikacijski tim palače Kensington uopće sudjelovao u sročenju pisma?”, rekao je on.

Odvjetnik koji zastupa četvoricu bivših pomoćnika, uključujući Knaufa, rekao je da će biti spremni svjedočiti na suđenju, a jedan ili više njih “bit će u stanju rasvijetliti” neka sporna pitanja. To uključuje izradu Meghanina pisma ocu, bilo da je Meghan pretpostavljala da će isto postati javno ili ne, a postavlja se pitanje i je li izravno ili neizravno uključena u pružanje privatnih podataka autorima svoje nedavne biografije, ističe se pravnom pismu koje je objavljeno u srijedu.  “Nitko ne želi stati niti na jednu stranu u sporu…Svi su naši klijenti strogo neutralni”, stoji u istom.

Suđenje je trebalo započeti prošlog tjedna, ali je odgođeno do kraja 2021. godine na Meghanin zahtjev prošle godine zbog povjerljivog razloga, a sada su njezini odvjetnici rekli da će tražiti sažetak presude i automatsko proglašenje spora u Meghaninu korist.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI