fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović zasmetao Pavelić u Tarikovoj predstavi, evo što mu je poručila

Autor: dnevno.ba

Tarik Filipović naš proslavljeni glumac otkrio je neke zanimljive detalje o predstavi ‘Predsjednici&Ca’ te pojasnio kako je postao ‘Doktor za one stvari’ u velikom intervjuu za Story.hr

Nakon monodrame ‘Ćiro’ kojom puni dvorane, ove godine spremio je još jednu, ‘Doktor za one stvari’, koju je i režirao. Upitan kako je postao ‘Doktor za one stvari’ Tarik otkriva zanimljive detalje.

Odavno sam prepoznao pisca u sebi, ali ga se nisam usudio pustiti van. Nakon ‘Ćire’, koji mi je bio lakmus-papir uspješnosti, definitivno nisam htio stati. Ne libim se tražiti savjet iskusnijih, još otkrivam neke dramaturške kosture, kao i one zanatske. ‘Doktor za one stvari’ moja je druga monodrama, koja je čekala red nakon ‘Ćire’ i druge dvije ‘kolektivne’ predstave kako bih se posvetio doktoru u sebi. To je fiktivni lik kojeg sam zamislio još dok smo stvarali predstavu ‘Živio Harms, čuda postoje’. Doktor je svjetska zvijezda na polju seksualnosti, stručnjak, utegnut kao losanđeleski plastični kirurg, spašava brakove, savjetuje, pjeva, pleše, glumi, prilagodljiv je svim generacijama… Tekst je već na 70 posto, onda ide glumački dio posla. Očekujem ga pred publikom negdje na proljeće kad nam potpuno otvore kazališta. Šteta je potrošiti dobar materijal za malo gledatelja koji zbog opravdanih mjera mogu pohoditi teatar.

Moj prijatelj stalno ponavlja da su u životu najvažniji novac i seks. Ne bih se složio ni s jednim ni s drugim, ali definitivno svi vole novac, a seks prodaje sve. No način na koji je prodavan u teatru i na filmu nikako nije zadovoljavao moje kriterije. Mislim da se tome može pristupiti suptilnije, provokativnije, edukativnije. Da ljudi u kazalištu nešto nauče, dobro se nasmiju, se zapitaju, zacrvene, prepoznaju sebe ili druge. Na tom ćemo se tragu i ‘ogoliti’”, istaknuo je Filipović.

Upitan koliko je u tekstu stvarnih situacija koje je osobno čuo, dodao je kako je riječ o mješavini svega.

“Naravno, to je mješavina svega što sam čuo, vidio, doživio, puno je i literature, interneta… Imam sreću što radim sa sjajnom dramaturginjom Ninom Skorup s kojom se poznajem iz studentskih dana. Nekako su nam se putevi spojili i na ovoj predstavi. I ona je dosta istražila tu temu. Ipak, draže mi je ne izvlačiti iz literature nego raditi nešto svoje. Čak planiramo tiskati i priručnik te ga dijeliti publici. Nećemo sve otkrivati, neka nešto bude i iznenađenje.”

O reakcijama na ‘Predsjednici&Ca’  otkrio je kako je reagirala bivša predsjednica Grabar-Kitarović.

“Kolinda je uglavnom bila jako zadovoljna, osobno mi je rekla da pojavljivanje Ante Pavelića na kraju nije bilo potrebno, ali, nažalost, i on je dio povijesti, danas puno prisutniji nego što bi trebao biti. Pavelić je u predstavi nepozvan gost, spominje se i aktualni predsjednik Zoran Milanović čime smo zaokružili predsjednički švedski stol.”, otkrio je Tarik.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});