Sveti Juraj, kršćanski svetac i jedan od najslavnijih krš...
BOŽANSTVENE VOĆNE KOCKE: Tope se u ustima! ‘Ovo je savršenstvo na tanjuru koje ne želimo da prestane’
Umjesto višanja možete koristiti bilo koje drugo voće – trešnje, borovnice, maline..
Sastojci:
5 jaja
300 g šećera
200 g jogurta
150 g ulja
270 g brašna
1 prašak za pecivo
450 g smrznutih višnj
Priprema:
Umutite bjelanjke u snijeg pa dodajte šećer te izmiksajte.
Špatulom dodajte žumanjke, promiješajte i dodajte sve ostale sastojke te dobro sjedinite u jednoličnu smjesu.
Dobro sjedinjeno tijesto izlijte u pleh koji ste prethodno podmazali uljem i pobrašnili. Višnje poredajte po kolaču i malo ih utisnite u tijesto kako ne bi ostale na površini i zagorile. Nemojte ih utisnuti previše jer će pasti na na dno.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 5 minuta. Zatim pećnicu smanjite na 180 stupnjeva. Kada kolač fino porumeni smanjite na 150 stupnjeva.
Pecite još oko 35 do 40 minuta. Provjerite čačkalicom. Kolač ostavite da se malo ohladi, a zatim ga obilno pospite šećerom u prahu.
ZADNJE VIJESTI
Popularna pjevačica, Maja Šuput, redovito putem društveni...
Jedna od najpoznatijih hrvatskih ali i regionalnih pjevačic...
Mlada srbijanska pjevačica Anđela Ignjatović Breskvica po...