Brza lijena pita s malinama: Hrskava korica i kremasto punjenje osvojit će vas ‘na prvu’!

Autor:

Ako volite maline, ovaj recept je odlična prilika da isprobate lijenu pitu, brzi recept koji oduševljava svojim okusom.

Kora:
100 g brašna
30 g zobenih pahuljica
50 g šećera
naribana kora limuna
80 g maslaca

Voćna krema:
500 g malina
3 žlice šećera
2 žlice meda
1 vrećica pudinga od malina
1 vanilin šećer
sok od 1 limuna

Priprema:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva Celuijevih.
U posudu uspite brašno, pahuljice, naribanu koru limuna i šećer, izmiješajte pa dodajte nasjeckani maslac. Umijesite da se dobije mrvičasta smjesa.
U veću posudu staviti usitnjene maline, pa redom dodajte šećer, med, prah za puding od malina, vanilin šećer i sok od limuna. Smjesu za koru istresite u pleh (promjera 22 cm) i rukama ravnomerno rasporedite, pa preko dodajte kremu od malina. Preko kreme izmrvite preostalu smjesu za koru. Po želji dekorirajte svježim malinama.

Autor:

ZADNJE VIJESTI