Čak i kraljica Elizabeta bez prebijene pare! Obrušila se na svoje osoblje i masovno podijelila otkaze!

Autor: dnevno.ba

Već se pisalo o tome kako je britanska kraljevska obitelj pretrpjela značajne financijske gubitke s obzirom na to da turisti zbog pandemije koronavirusa ne mogu posjećivati dijelove Buckinghamske palače koji su otvoreni za javnost, a sada, kako piše britanski The Sun, kraljica najavljuje i rigorozne mjere štednje. Tako će dati otkaze velikom broju osoblja pa je oko 250 članova posluge ponuđena mogućnost dobrovoljnog otkaza jer im palača nije u mogućnosti isplaćivati plaće do daljnjeg. Ovo je ogroman broj, s obzirom na to da kraljica i ostali članovi britanske obitelji koji žive u Buckinghamskoj palači s njom posjeduje 500 članova osoblja.

Naime, kako je palača zatvorena za turiste, kraljica, odnosno zaklada koja je u njezinom vlasništvu, a koja upravlja novcem od posjećivanja palače i ostalih turističkih djelatnosti, ove će godine imati  gubitak od 30 milijuna funti. Na udaru će se posebno naći turistički vodiči, ugostitelji, uredsko osoblje i vrtlari, no sumnjamo da će se kraljica odreći svog osobnog kušača hrane i osobe koja umjesto nje isprobava njezine nove cipele ili pak svog omiljenog čuvara konja i rezača mesa.

U svakom slučaju stanje na britanskom dvoru je prilično loše pa Sun tvrdi da je ovo samo početak te da će uslijediti još otpuštanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI