fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DRAMA KOD GLUMICE: Kupila sam stan s urednim papirima, država ga želi uzeti

Autor: Dnevno.ba

Glumica Danira Gović, mnogima poznata po ulozi u seriji Zabranjena ljubav, ovih dana proživljava nevjerojatnu birokratsku zavrzlamu zbog koje se brine da će ostati bez stana koji je uredno kupila 2009. godine.

“Kupila sam stan s urednim papirima”

“Moj bivši partner i ja smo 2009. godine kupili stan s potpuno čistim papirima, dakle nikakve zabilježbe nije bilo i papiri su bili uredni. Međutim, od 2002. do 2013. se vodio spor između žene koja ga je otkupila od države i čovjeka koji je bio originalni nasljednik. Ona je stan otkupila s ‘urednom’ dokumentacijom, a institucije to nisu provjerile. Originalni nasljednik je saznao da je ona posjedovala drugi stan u Zagrebu, a jedan od uvjeta za kupnju je bio da ne posjeduje, i on je gospođu tužio”, pojašnjava Danira za Index te naglašava da su ona i partner prilikom kupovine preuzeli i oko 2000 eura otkupa.

“Ta se bitka vodila od 2002. do 2013. godine, kad je nasljednik dobio spor i stan mu je ‘vraćen’. U međuvremenu, čim je krenula tužba, gospođa je stan brže bolje prodala jednom paru koji je bio vlasnik sedam godina. Taj par je zatim stan prodao nama”, priča nam Danira.

“Originalni nasljednik se pokušao upisati kad je dobio konačnu presudu, ali je u gruntovnici bio odbijen. To se sve odigralo prije osam godina i ja za to nisam uopće znala. Tek prije šest godina, kad su mi prestale stizati uplatnice za otkup od fonda, odnosno sad je to prebačeno na Grad Zagreb, ja sam saznala za tu cijelu priču. Nikakve detalje nisam dobila jer, citiram: nisam stranka u postupku. Moj stan jest, ali ja nisam stranka u postupku”, priča nam.

“To me sve iznenadilo, ali cijela priča je tad već bila gotova”, kaže.

“Država koja je napravila propust sad se želi upisati na nekretninu”

Prije nekoliko tjedana dobila je poziv na ročište od Državnog odvjetništva. Ročište bi se trebalo održati 8. prosinca.

“Oni sad, nakon 12 godina mog legalnog posjeda, spore moje vlasništvo jer je, citiram ‘idealni dio tog stana pravomoćnim rješenjem Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada od 25. studenog 2013. vraćen bivšim vlasnicima, a na preostalom dijelu se predmnijeva pravo vlasništva Republike Hrvatske koje prijavljujemo i predlažemo upisati'”, prepričava.

“Dakle, životnom ušteđevinom svojih roditelja u dobroj vjeri kupiš stan, živiš u njemu više od desetljeća, a onda se ista država koja je napravila propust sad želi upisati na tvoju nekretninu. Ista država koja je prvo otela stan pravom vlasniku, pa ga je prodala, godinama za tu prodaju uzimala pare, a nije provjerila da kupac ima uvjete koje je sama postavila, nikako nije obeštetila originalnog vlasnika (ili barem ja mislim da nije), već je sad odlučila ponovno oteti stan poštenom kupcu, dio vratiti onome kome je uzela, a na dio upisati sebe”, razočarana je rođena Šibenčanka koja posljednjih 12 godina u tom stanu živi sa sinom.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});