fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Evo kako možete dom pretvoriti u ‘carski’ wellness

Autor: dnevno.ba

Barem jednom mjesečno pretvorite vaš dom u mjesto za opuštanje i tretmane ljepote – jedini spa centar u kojem ne trebate rezervirati termin danima unaprijed! Dovoljno je samo malo planiranja kako biste pripremili sve potrebno za opuštanje u vašem privatnom wellnessu.

Donosimo vam nekoliko ideja za lakši početak. 

1. Stvorite atmosferu

Prigušite ili u potpunosti ugasite svjetla i stvorite posebnu atmosferu uz pomoć svijeća. Gasite li sva svjetla u kupaonici, zapalite dovoljno svijeća kako ne biste tapkali u mraku, ali nemojte se opustiti toliko da zanemarite sigurnost. Stoga pripazite gdje ćete ih smjestiti! Za dodatni opuštajući efekt, poigrajte se mirisnim svijećama i eteričnim uljima: miris lavande može povoljno djelovati na ublažavanje učinaka stresa i depresije, jasmin je poznat po opuštajućem i smirujućem djelovanju, a sličan efekt mogu imati i ruža te sandalovina.

Slatkasti miris vanilije prirodno zagrijava i potiče sretne misli i lijepe uspomene, a vi samo trebate pronaći aromu koja vam najviše odgovara. Pustite laganu glazbu ili omiljeni album koji dugo niste slušali. Možda zapravo baš i ne volite glazbu za opuštanje koja najčešće dopire iz zvučnika u wellness centrima – srećom, ovaj mora udovoljiti samo jednoj osobi, vama!

2. Mali kućni tretmani

Pripremiti savršen kućni piling za tijelo jednostavnije je nego što mislite. Potrebna vam je šalica smeđeg šećera, šalica zobenih pahuljica te šalica maslinovog ulja. Sve dobro promiješajte, pa lagano nanesite na suhu kožu, trljajući kružnim pokretima. Važan dio rituala jest lagano utrljavanje pilinga po tijelu, zato nemojte žuriti i uživajte u svakom pokretu.

Piling uklonite ručnikom, a zatim tuširanjem, nakon čega će vam koža biti meka poput dječje. Grubu kožu poput one na laktovima ili koljenima možete omekšati nježnim trljanjem svježeg limuna. Limunska kiselina omekšava i posvjetljuje grube dijelove kože.
Napravite hranjivu masku za lice koja će osvježiti i hidratizirati vašu kožu (ujedno je i fina, pa ako vam što ostane – dobar tek!).

Pomiješajte grčki tip jogurta, žličicu meda, te iscijedite malo limuna. Za antioksidativni učinak, umiješajte i usitnjene borovnice. Dobivenu kremu namažite na lice i pustite neka stoji dvadesetak minuta, zatim isperite toplom vodom. Za kraj, želite li zaista opustiti čitavo tijelo, napunite kadu u koju ste dodali malo eteričnog ulja i uživajte.

3. Posvetite se sebi

Stišajte mobitel. Probajte se suzdržati i od selfieja, a ako baš morate, snimite samo jedan kojim ćete dokumentirati uživanje, no onda se posvetite samo sebi, bez tehnologije! Pjevušite, meditirajte, listajte časopis u kadi ili rješavajte križaljke – što god vas opušta. Neka vaše vrijeme bude samo vaše.

4. Uživajte u ostatku dana

Proširite svoj spa kutak i na dnevni boravak: uz miris eteričnih ulja, svjetlost svijeća i udobne jastuke pretvorite ga u još jednu oazu opuštanja. Nakon tretmana uskočite u kućni ogrtač i mekane papuče, skuhajte zeleni čaj za čišćenje organizma od toksina i opustite se uz omiljeni film ili seriju, piše Zadovoljna.hr. 

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});