fbpx

Evo što Dino Merlin kaže po političkom istupu svog bubnjara

Autor: Večernji list

MOSTAR - Dino Merlin ne sudjeluje u bilo kakvim političkim akcijama skupovima niti prosvjedima. Politika nije njegovo područje djelovanja nego isključivo glazba i umjetnost koju iznimno uspješno propagira diljem svijeta. Ljubazno molim da se njega ne stavlja u kontekst izjava ili djelovanja bilo kojih trećih osoba, kaže Vedran Strukar, hrvatski PR agent Dine Merlina.

Podsjetimo, bubnjar Dine Merlina Amar Češljar zgrozio je javnost u susjednoj Bosni i Hercegovini komentarom na Facebooku o prosvjedima “Hrvatske mladosti” u Mostaru koji su održani zbog činjenice da su hrvatskog predstavnika u BiH birali Bošnjaci a ne Hrvati. Komentirajući tekst portala Klix.ba naslova “Protesti u Mostaru: Okupljeni poručili da Komšić nije njihov predsjednik”, Češljar je napisao:   -Ma tenk poslat’ i opleti. Ovo je ba ludilo. Nema tu glave za razgovor.,  komentirajući prosvjed  kojeg je organizirala skupina “Hrvatska mladost” nezadovoljna činjenicom da su Željka Komšića, predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH, izabrali Bošnjaci, a ne Hrvati.

Nakon osude javnosti i gomile negativnih komentara koje je dobio dirajući u trenutno najosjetljiviju temu regije Češljar je pokušao objasniti zašto je napisao post i na koga se odnosi:
-Komentar je važio za nacionaliste koji nisu dobro došli ni u jednu zemlju. Ovdje u BiH se mnogi petljaju i generalno tu zemlju ne smatraju kao svoju, a kao žive u njoj. Na svim stranama na žalost. Tako da je između ostalog u nekim nedavnim prosvjedima napravljeno mnogo loših stvari. Postoje videi i slike ljudi s puškama i slično.Tako da kad se prikazalo da su bili opet neki prosvjedi ja sam se malo pronašao uvrijeđenim zbog toga i to napisao. To dakle važi isključivo za nacionaliste i na području BiH.  Niti ima veze s Hrvatskom ni slično. I to znaju mnoge moje kolege iz Hrvatske jesam li ja konkretno ovakav ili onakav.

Objasnio je još kako Dino Merlin s kojim radi petnaest godina nema veze s njegovom izjavom. Ispričao se ako je netko “njegove riječi  shvatio pogrešno, ali da to nije njegov problem”.

Autor: Večernji list

ZADNJE VIJESTI