(FOTO) BISTE LI GLASALI ZA NJU? Mlada Bosanka želi ući u Gradsko vijeće, a javnosti je poznatija od ranije

Autor: dnevno.ba

Jedna od najpopularnijih Tuzlanki na društvenoj mreži Instagram Emina Jahić proteklih dana plijeni pažnju javnosti zbog kandidature na predstojećim lokalnim izborima, prenos Klix.ba.

Ova 21-godišnja studentica želi ući u Gradsko vijeće Tuzle s ciljem borbe za promjene u lokalnoj zajednici, a poseban naglasak stavlja na mlade.

Emina Jahić iz Tuzle studentica je međunarodnih financija na Američkom sveučilištu u Tuzli, ali i blogerica na Instagramu, gdje ima više od 170 tisuća pratitelja.

Članica je i Gradskog foruma mladih Demokratske fronte, a u razgovoru za Klix.ba osvrnula se na razloge ulaska u politiku.

Ova 21-godišnjakinja navodi da su bosanskohercegovačkom društvu, ali i Tuzli neophodne mnoge promjene jer sve više mladih napušta zemlju.

“Želim se zalagati za studente, da nam tvrtke u našem gradu omoguće da steknemo prvo radno iskustvo. Na listi prioriteta je svakako i davanje na značaju mladim, upornim, vrijednim i sposobnim ljudima, njihovim idejama i angažmanu. Također, postoje mnogi problemi u našim mjesnim zajednicama koji se trebaju rješavati tokom čitave godine, a ne samo u vrijeme predizborne kampanje”, ističe Jahić.

Osim borbe u svijetu politike ova ambiciozna Tuzlanka želi nastaviti svoje obrazovanje te edukaciju na polju digitalnog marketinga.

View this post on Instagram

In love with Sarajevo ❤️ #tb

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI