FOTO: Drugačiji život je moguć, pa čak i u Mostaru!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - U okviru 16. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska 2019“ upriličeno je druženje organizatora zajedno sa Stučnim žirijem Festivala, Žirijem medija i publike Festivala, predstavnicima Gradske uprave – Odjela za društvene djelatnosti i Službe za kulturu, predstavnika institucija kulture - Centra za kulturu Mostar, Muzeja Hercegovine, Narodne biblioteke Mostar, Pozorišta lutaka Mostar, Lutkarskog kazališta Mostar, H. D. „Herceg Stjepan Kosača“, H. K. D. „Napredak“, glavna podružnica Mostar, te članova tima Mostar EPK 2024.

Druženje je podrazumijevalo obilazak i upoznavanje s bogatom kulturnom baštinomgrada Mostara.

Nakon okupljanja na platou ispred Narodnog pozorišta Mostar, koji je ujedno i organizator druženja, sudionici su započeli druženje šetnjom kroz Stari grad do Muzeja Hercegovine, u sklopu kojeg su posjetili Muzej Stari most i Interpretacijski centar, te prisustvovali prezentaciji oba odjela Muzeja koje je održao direktor Asim Krhan.

Šetnja se nastavila prema simbolu grada na Neretvi, Starom mostu, gdje su sudionici druženja imali priliku pogledati skok sa Starog mosta u njihovu čast, a nakon toga obići prostorije skakača, gdje su saznali nešto više o povijesti i tradiciji skakanja sa Starog mosta.

Zatim su posjećene prostorije Centra za kulturu, te je direktor Senad Suljić, upoznao prisutne s radom i aktivnostima Centra. Iz Centra za kulturu, šetnja je nastavljena prema H. D. „Herceg Stjepan Kosača“, a goste su dočekali direktor Danijel Vidović i kustos Dalibor Nikolić. Sudionici su posjetili Galeriju kraljice Katarine Kosača, u kojoj je Nikolić održao prezentaciju o Galeriji. Inače, H. D. „Herceg Stjepan Kosača“ jedan je od partnera na ovogodišnjem Festivalu „Mostarska liska“.

Nakon toga, upriličena je posjeta jednom od sponzora ovogodišnjeg Festivala „Mostarska liska 2019“ Vinariji Carski Vinogradi Mostar. Sudionici su uživali u obilasku Vinarije, gdje su imali priliku vidjeti proizvodne pogone, te u prezentaciji i degustaciji različitih sorti vina.

Druženje je završeno svečanim ručkom u jednom od blagajskih restorana.

Cilj druženja bio je međusobno povezivanje, jačanje veza, razmjena iskustava, te razmatranje potencijalnih budućih suradnji.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI