fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina – 5 dana i 100 kilometara vrhunskog planinarskog iskustva

Autor: Dnevno.ba

BLIDINJE - Park prirode Blidinje će biti prva destinacija gdje će se od 25.07. do 29.07.2020. godine održati prvi HIGHLANDER Blidinje, Bosna i Hercegovina.

Riječ je o vrhunskom planinarskom događaju i doživljaju, gdje se sudionicima Highlandera tijekom petodnevne planinarske avanture i rute od 100 kilometara pruža mogućnost da dožive netaknutu prirodu planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, smještenih u području visokog gorja središnjih Dinarida, Blidinjskog jezera, Masne Luke koja je poseban šumski rezervat u središtu parka, te brojne druge znamenitosti i prirodne ljepote koje kriju oko 1500 biljnih vrsta, od čega više od 200 endemskih.

Predviđena Highlander Blidinje planinarska ruta se proteže kroz netaknutu prirodu do najvišeg vrha Čvrsinice – Pločno s 2228 m n/v, planine koja je, inače, treća po visini u Bosni i Hercegovini i ujedno planina sa najvišim vrhom u sjevernoj Hercegovini. Na ruti se nalazi i već spomenuta Vran planina sa najvišim vrhom-Veliki Vran s 2074 m n/v, a ukupno ima četiri vrha viša od 2000 m n/v.

Inače, susjedna Republika Hrvatska već treću godinu zaredom organizira HIGHLANDER Velebit i uspješno promovira prirodne ljepote planina i nacionalnih parkova o čemu svjedoči ovogodišnja brojka od 250 sudionika iz 14 zemalja. Ovakav događaj, osim promocije ljepota jedne zemlje i brendiranja je kao takve, promovira i boravak u prirodi i zdrav način života, tako da svi koji na nekoliko dana žele osjetiti pravu avanturu života u prirodi– HIGHLANDER Blidinje je pravi događaj za to.

Naravno, ne treba se zavaravati, HIGHLANDER nije lagan!

Stoga su nužne i fizičke i psihičke pripreme sudionika, kako bi prije dolaska na HIGHLANDER i tijelo i um pripremili za izazove koji ih očekuju, od visokih temperaturnih razlika, do nošenje teškog ruksaka i hodanja u planinarskoj obući kako bi uspješno prošli HIGHLANDER rutu i dobili titulu Gorštaka, odnosno Highlandera.

Više informacija na službenoj stranici HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina:

https://highlanderadventure.com/blidinje/hr

A tu je i Facebook stranica:

https://www.facebook.com/highlanderbih/

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});