fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Posusje.info

FOTO Legendarno Prljavo kazalište raspametilo publiku u Posušju: Priredili su atmosferu za pamćenje

Autor: Dnevno.ba

Rijetki su glazbeni događaji koji okupe nekoliko tisuća posjetitelja svih generacija na jednom mjestu. Upravo jedan takav zbio se sinoć u Posušju, a glavni krivac za to je bilo legendarno Prljavo kazalište.

Sve je krenulo u 21:00 sat kada je na pozornicu izašla domaća grupa Prosta priča koja je kroz sat vremena čistog rock n rolla publiku i atmosferu zagrijala za nastup Houre, Bodaleca i ostatka benda.

Nepogrešivo izvedenim pjesmama, iz dijela bogatog repertoara, pokazali su zašto opstaju na vrhu rock glazbene scene u regiji punih 45 godina, a sudeći po energiji nijhova glazbena priča će još dugo trajati.

Sve to je prepoznala i publika. Njih preko 6000 tisuća iz Posušja, Hercegovine, Dalmacije pa i iz udaljenijih krajeva BiH i Hrvatske preplavili su prostrani plato oko pozornice kao i dio okolnih ulica.

Foto: Posušje.info

Kada su krenuli prvi rifovi Prljavaca prolomio se gromoglasan pljesak, a potom su gotovo cijeli set pjesama otpjevali u jedan glas. Ne zovi mama doktora, Mi plešemo, Crno bijeli svijet, Sve je lako kad si mlad, Marina… samo je dio antologijskih hitova koji su publiku i atmosferu doveli do usijanja, prenosi Bljesak.info.

Nezaobilazni rekviziti publike bile su svjetiljke i upaljači te njihanje u ritmu legendarnih balada Mojoj majci, Lupi petama, Tu noć kad si se udavala, čime su stvarali poseban vizualni doživljaj.

Iz pjesme u pjesmu, od kasnih sedamdesetih do današnjih dana, nakon ukupno tri sata glazbenog spektakla Prljavci su pozdravili publiku koja je ponovila zasluženi gromoglasan pljesak s početka večeri i time ispratila glazbene legende s posuške pozornice.

Dobre vibracije koje su se i sinoć širilie s Trga hrvatskih branitelja, ujedno su glazbena kuliminacija ovogodišnje manifestacije Posuško lito, koja je svome Posušju priredila ovaj koncert za pamćenje. U tome su sponzorski pomogli tvrtke Planet i Pro stage.

Prljavcima i njihovoj publici želimo još puno zajedničkih druženja, a sve sinoćnje i neke nove posjetitelje pozivamo da već sada predbilježe približan datum i za sljedeću godinu te budu dio nove vrhunske glazbene priče iz Posušja!

Foto: Posusje.info
Foto: Radio Posušje

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});