fbpx

FOTO: Mjesto koje treba posjetiti – Konoba GAJ!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

RAMA/PROZOR - Kulinarsko umijeće i sami način pripravljanja različitih jela može biti ili jako složeno ili najjednostavnije moguće, ovisno od pristupa onoga koji priprema ta profinjena jela! Danas kada je gastro-konkurencija sve jača i šira, mislim na destinacije, stručno obučeno i pripremljeno osoblje su najvažniji i najtraženiji u toj djelatnosti!.

Konoba GAJ-Šćit, koja ima zadovoljne i predane, vlasnika i djelatnike, u okviru obiteljskog gastro-turističkog gospodarstva, organiziranog-pod harmoničnim i visoko funkcionalnim vodstvom Madre de Familia-gđa.Mirjana Šekelja! Način s kojim gđa.Mirjana upravlja, može uspješno odgovoriti na sve izazove iz ponude usluga gastro-turizma ali i praviti razvojne planove za svoje obiteljsko gospodarstvo! Uspjeh gđe.Mirjane leži u pristupu i načinu rada koji podrazumjeva da svi, ne samo gosti, moraju biti oduševljeni zbog posla i zadataka koji obavljaju u i za Konobu-GAJ! Uspijeh je time veći, jer je poslovanje usmjerila u održavanje ponašanja svojih uposlenika, iako su joj to njeni najbliži-kćerka Anđa, sinovi: Tomislav, Mirko i Željko i dakako, onaj koji se znao tako dobro oženiti, na ljubomoru svih muških, najvrijedniji-suprug Ivan Šekelja! Ta mala složna obitelj svojim radom zadovoljava visoke standarde gastro-turističke ponude i to čine-na tako jednostavan način… Da Vas obuzme… Konoba GAJ-Šćit, njena vrhunska kuhinja s dodacima jednostavnosti na tanjuru, ima ambiciju da se promakne u izvanredno mjesto gastro hodočašća!

Složna obitelj Šekelja, u okviru svog svakodnevnog posla, uspjela je postići da su pojedinačno osobne vrijednosti sve jednog člana, spojili s potrebama i zadovoljstvom gostiju! Rijetko sam imao priliku, uživati gledajući, kako stručno ekipirani, ostvaruju novu društveno-kulturnu vrijednost za postizanje vrhunskih rezultata, koji za cilj imaju-povećanu posjetu Konobi Gaj, no, nimalo ne zanemarujući i javni interes Šćita-Rame i obljižnih mjesta na samom jezeru! Hvalevrijedna je njihova uloga u jačanju pozicije same općine Rama kao turističke destinacije.

Naime, znate što još… Najveća vrijednost pozicije iznad jezera Konobe GAJ na Šćitu je čimbenik kratkog putovanja i to… Bez zadržavanja, kao dodatnog poticaja i motiva da se odlučite za posjetu istoj! Usuditi ću se ponuditi nekoliko dodatnih, motivacijskih, čimbenika zbog kojih, naglasio bih…Bez zadržavanja, krenite put Šćita: bogato povijesno-vjersko i kulturno naslijeđe, netaknuti prirodni pejzaži-okružje-ozračje, vrhunski izbor i priprema domaće hrane i pića… Šljiva, rakija s toliko bistroće, ma koliko god da je popijete… Ostati će te bistra uma… Za to imam potrebna dva svjedoka: Jerku i Ivana!

Dozvolite, vratio bih se onome što me obuzelo… Konobi GAJ-obiteljskom gastro-turističkom gospodarstvu i njenim posebnostima-ima ih nekoliko u okviru svoje ponude: ljubazno i druželjubljivo osoblje, morate znati da u najbližem okružju ponuda s tanjura se širi na: odmor, rekreaciju i sport, izravnu kulturološku interakciju s Vašim domaćinima-obitelji Šekelja, upoznavanje i proživljavanje s vrijednostima tog životnog prirodnog krajolika s posebnim naglaskom na statusnu i prestižnu jednostavnost kuhinje koja Vam stiže na tanjure… Konoba GAJ – Šćit, je jedinstvena po svojoj ponudi i pripremi hrane i pića, po složnoj obitelji Šekelja-kao ljudima koji kreativno oblikuju gastro trenutke, koje obogaćuju sljubljujući domaće namjernice u jela, koja, svojom jednostavnosti u kuhinji, na tanjure donosi vrhunac napetog iščekivanja, kušanja i uživanja u tako pripremljenoj hrani! Uz Vaš boravak u Konobi GAJ na Šćitu dobijate onaj jedinstveni doživljaj, koji treba da bude-izvanredan događaj, uzgred budi rečeno, koji je neodvojiv od gosta-Vas… Stoga, molim Vas, prihvatite… Bez zadržavanja krenite put Konobe GAJ – Šćit. Neustručavajte se. Neka Vas obuzme!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI