fbpx

FOTO: Održan koncert Dine Merlina, nikad lošije organiziran jedan koncert u Mostaru!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Popularni Dino Merlin izašao je na scenu nešto poslije 22 sata, a svojim nastupom u Mostaru publici je priredio noć za pamćenje.

Dugo očekivani spektakl započeo je pjesmom „Hotel Nacional“, a njegov izlazak na stage publika je dočekala s nevjerojatnim ovacijama.

“Hvala vam što ste tu, što postojite, što imam kome da dam ono što imam” – kazao je Merlin na samom početku koncerta.

Hitovi su se nizali jedan za drugim, “Kad čovjek voli ženu”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Ne zovi na grijeh”, “Umri prije smrti”, “Nedostaješ”, te brojni drugi.

Publika, koju su sačinjavali građani BiH i regije, dijaspora i Dinini fanovi iz cijelog svijeta, naprosto je uživala u Merlinovoj muzici, te se prepustila istoj neprestano pjevajući uz ovog velikana. Uzbudljivu atmosferu muzičke čarolije legendarnog pjevača, uveličao je i predivni ambijent ispod Starog mosta, kao i vrhunski svjetlosni i specijalni efekti.

Merlin je izlazio na bis dva puta, a na samom kraju otpjevao je pjesmu posvećenu gradu na Neretvi, zbog koje su publiku preplavile emocije. Zatim je uslijedilo veliko iznenađenje kojim su posjetitelji bili oduševljeni.

Riječ je o tri atraktivna skoka sa bakljama sa Starog mosta, nakon čega je veličanstvenim vatrometom okončan ovaj glazbeno-scenski spektakl koji je trajao više od 2 i pol sata.

Fenomenalni koncert je održan u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto 2018”, organizirala ga je koncertna organizacija Stage Art na koju mnogi imaju zamjerke, jer je prema kazivanju samih sudionika sve toliko bilo loše organizirano da je navodno oko 2.000 gostiju s kupljenom ulaznicom ostalo uskraćeno za praćenje koncerta budući da je otprilike toliko ulaznica više prodano od onog broja koji je predviđen, odnosno kojeg sam plato za publiku može primiti!

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI