fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Održano najveće okupljanje poslovnih žena u regiji

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - U organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, u Zagrebu se na Međunarodni Dan žena, 8. ožujka održalo najveće regionalno okupljanje poduzetnica - Kongres poduzetnica jugoistočne Europe.

Kongres se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, a okupio je poduzetnice iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije.

poslovnezene1-09032017

„Kroz ljudsku povijest žena je ženi najčešće bila vuk. No, moderno je vrijeme donijelo promjenu paradigme. Pritisnute egzistencijalnim problemima, poslovnim nedaćama i nesnalaženjima, žene su prigrlile suradnju, potporu i međusobno uvažavanje. Dogodilo se da vučice ne napadaju vučice, dogodilo se poduzetništvo u žena, oblik poduzetništva koje je postalo jedan od značajnih katalizatora socijalnog i ekonomskog napretka u državama jugoistočne Europe. Ekonomski neovisne, obrazovane i osviještene, žene su jedine mogle osigurati da se nazadnjaštvo, destruktivne ideologije i okovi teške povijesti ovih prostora otresu s naših ramena i da nam društva koja ostavljamo našoj djeci krenu prema uspjehu i boljitku,“ istaknula je u uvodnom govoru Sanela Dropulić, Voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, koji je glavni organizator ovog do sada ponajvećeg okupljanja poslovnih žena u regiji.

poslovnezene2-09032017

Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, koji je ujedno i pokrovitelj Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe, uz primanje povelje kojom je Grad Zagreb postao Grad Prijatelj ženskog poduzetništva, proglasio je ovaj veliki Kongres otvorenim.

Čestitajući prisutnima Dan žena, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako se nada da će aktualna hrvatska Vlada uskoro potpisati Istanbulsku konvenciju, koju je prihvatila i EU, o zaštiti žena od nasilja. Ta bi konvencija ženama i djevojkama zajamčila pravo na život bez nasilja, istaknuo je. Rekao je i da se žene poduzetnice prilikom pokretanja posla često suočavaju s više prepreka nego muškarci. „Poštujem i uvažavam žene ne samo riječima nego i djelima. Žene se znaju izborit za dio svog neba“, naglasio je Bandić.

poslovnezene4-09032017

Radni dio Kongresa otvorila je Dragana Jovanović, poduzetnica i life, health i business coach iz Beograda s temom važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu.

„Ono što sve nas žene poduzetnice u regiji u današnjoj poslovnoj areni povezuje je stres i izloženost stresu koja proizlazi iz kombinacije više faktora. To su poslovna nesigurnosti, radno vrijeme kojem kao da nema kraja, a koje ženama stvara dodatan problem u balansiranju karijere i obiteljskog života, te konačno i dalje prisutan tzv. gender pay gap, odnosno rodno utemljen nesrazmjer između visine plaće za isti posao kada ga obavlja žena, u odnosu na muškarca. Europske statistike ukazuju na prosjek od 16 % koliko smo mi žene i dalje manje plaćene od muškaraca za identično radno mjesto. Žene poduzetnice i managerice duplo su izloženije i podložnije stresu od muškaraca u poduzetništvu i na top managerskim pozicijama, a upravo je važnost i velika potreba za uvođenjem programa upravljanja stresom za žene poduzetnice tema kojom ću otvoriti Kongres poduzetnica jugoistočne Europe“, naglasila je Jovanović.

poslovnezene3-09032017

Za antistresnu okrijepu brojnih poduzetnica pobrinuo se tim Mg Mivele, koja je bila službena voda kongresa, a koja je sve omiljenija među poduzetnicama i managericama, jer sadrži prirodni magnezij, koji je dobar saveznik u borbi protiv umora i iscrpljenosti.

Uz brojne zanimljive panele u kojima su sudjelovale iskusne poduzetnice, održao se i ženski poduzetnički sajam. S obzirom na veliki odaziv na ovogodišnji Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, organizatori Kongresa već su najavili ponovno i još masovnije regionalno okupljanje poduzetnica 8. ožujka 2018.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});