FOTO: Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma BiH

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Sarajka Amina Hasanbegović nova je Miss Turizma Bosne i Hercegovine i ona će sredinom narednog mjeseca predstavljati našu zemlju na svjetskom natjecanju u Kini.

“Drago mi je da sam ponijela glavnu titulu i da idem na jedno veliko svjetsko natjecanje ljepote. Mojoj sreći nema kraja. Nije mala stvar predstavljati svoju domovinu na svjetskom natjecanju u konkurenciji stotinu djevojaka s cijele planete”, kaže Amina Hasanbegović koja ističe da ima veliku podršku Bogdane Trifković, vlasnice licence i nekadašnje Miss Earth BiH.


Amina je dobro poznato lice ljubiteljima mode u našoj zemlji, a već je na nekoliko natjecanja ljepote prije Miss Turizma imala zapažena učešća. Prošle godine je na natjecanju “Miss Earth BiH“ osvojila titulu prve pratilje.

U veljači se na natjecanju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje.

“Već sada me ljudi prepoznaju na ulici. Iako sam dosta mlada, u svijetu modelinga sam napravila mnogo za kratko vrijeme. Ponosna sam na sebe. Već sada imam dosta ponuda velikih kompanija, a nedavno sam radila i kampanju za Sarajevski kiseljak”, kaže Amina koja je nakon završenog školovanja u Trećoj gimnaziji u Sarajevu upisala Fakultet političkih nauka u Sarajevu smijer pedagogija.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI