fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
NIKOLA TADIC

FOTO: Sarajka Amina Hasanbegović okitila se lentom druge pratilje Miss Balkana

Autor: N. Sarić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Prelijepa Sarajka Amina Hasanbegović ima velike i ambiciozne planove kada je u pitanju manekenstvo. Ova osamnaestogodišnjakinja se na nedavnom natjecanju Miss Balkana koje je održano u Banjoj Luci, u jakoj konkurenciji ljepotica iz Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine okitila lentom druge pratilje, što je veliki uspjeh na samom početku njene karijere u modelingu.

“U kratkom vremenskom periodu sam ostvarila veliki uspjeh, što me čini ponosnom. Ovo je za mene i više nego odličan plasman. Imam 18 godina i smatram da mogu napraviti jako dobar posao u budućnosti. Sigurna sam da će učešće na ovom izboru promijeniti moj život barem u jednom dijelu.  Želim nastaviti dalji rad, ali, naravno, to mi nije prioritet. Cilj mi je završiti fakultet, a usporedo se nastaviti baviti i modelingom. Sigurna sam da će mi ova lenta otvoriti mnoga vrata. Planiram ići na izbor za Miss koji je na svjetskom nivou i nema državno natjecanje. Pripremam se kako fizički, tako i psihički za nove izazove koji me čekaju i prilike koje će mi biti pružene”, kaže Amina Hasanbegović.

Prošle godine je sudjelovala na natjecanju „Miss Earth BiH“, gdje je okrunjena titulom prve pratilje. Mlada ljepotica je, inače, završna godina Treće gimnazije u Sarajevu, a planira upisati Pravni fakultet.

“Od malena sam željela postati advokat. Jako sam komunikativna i veliki sam borac za pravdu, tako da sam sigurna da ću se u tome odlično snaći. Obzirom da sam još uvijek učenica srednje škole, a bavim se i modelingom, svo vrijeme trošim na trud da budem što uspješnija na oba polja. Učešće na natjecanju „Miss Earth BiH“ je bilo moje prvo pojavljivanje u ovom svijetu. Već tada sam dobila razne ponude za angažmane, pa tako i mogućnost da se pojavim na ovom izboru. Želim se zahvaliti organizatorima, a posebno Sari Kalabić na ukazanom povjerenju, te Bogdani Trifković koja od samog početka prati moj rad i svojim savjetima mi pomaže da se što bolje snađem u ovom poslu i pokažem sebe u najboljem svjetlu” – ističe manekenka.

Od malena gaji afinitete prema sportu i sportskom plesu, ali sebe je, u konačnici, pronašla upravo u modelingu. Od stranih zvijezda uzor joj je lijepa Talijanka Monica Bellucci, dok od naših modela jako cijeni Amru Silajdžić.


“Potrebno je jako puno truda, zalaganja i odricanja da postignete nešto, ali, kada imate cilj kojem težite, ta odricanja padaju u sjenu svega lijepog što ovaj posao donosi. U slobodno vrijeme treniram i bavim se muzikom. Bavila sam se odbojkom 4 godine, a sada sam fokusirana na fitness. Nakon izbora sam dobila razne ponude i trenutno sam u realizaciji jedne od njih. Sigurna sam da će ih biti još puno, tako da ne namjeravam stati na ovome” – zaključuje Hasanbegović, te dodaje da je često povezuju s imenjakinjom i prezimenjakinjom, uspješnom dizajnericom Aminom Hasanbegović iz Novog Pazara, koju još nije upoznala, ali bi joj bila čast kada bi dobila mogućnost da surađuje s njom.

 

Autor: N. Sarić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});