fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Sir Tom Jones and Art of Noise!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

DUBROVNIK - Hrvatska, danas ima tri svojevrsne-Urban Art Stage: Arena Pula, tvrđava Svetog Mihovila Šibenik, i, onu, najizloženiju posjetiocima i publici, tamo od daleke 1950. godine prošlog stoljeća - Dubrovnik! Naime, tada su u jedinstvenom ambijentu, unutar gradskih zidina renesansnog Dubrovnika, utemeljene Ljetne igre, na kojima su svoje scene-scenografije-kostimografije, našle izvedbene umjetnosti, od: teatarskih, glazbenih, baletnih... Knežev Dvor, Gundulićeva Poljana, tvrđave koje svojim bedemima opasuju grad: Lovrijenac-Minčeta-Revelin, postajale bi scene najvećim svjetskim umjetnicima... Najgledanija svjetska HBO-produkcija-Igre Prijestolja, svoj uspijeh zahvaljuje otvorenim i zatvorenim scenografskim kadrovima-renesansnog Dubrovnika!!!

Tom Jones, davno je prestao biti, samo prvi glas Wales-a. S pojavnošću Toma Jonesa na svjetskoj glazbenoj sceni, na publiku, žensku, izručila se tolika količina sexepila…Kiss…You got to not talk dirty baby…Kiss…Tako da je muškoj populaciji, pružio priliku da budu-macho …Pa tako i moja malenkost…Kiss… Nitko, u probranoj dubrovačkoj publici nije morao biti…You dont have to be rich…. Da bi to bio, razlog dobrog provoda…Kiss…

To nam je pružio Tom Jones, svojom sjajnom izvedbom…Kiss… Neobuzdana radost sexipila… …SexBomb… …SexBomb…You May SexBomb…odjekivalo je, pršteći od sexipila, svojevrsnim rockteatrom na Urban Art Stage Dubrovnik!!!

Svi njegovi prijatelji sa stage su otišli, kosa mu je bijela, no, glas…Delilah…Forgive me Delilah…I just couldnt take anymore…Delilah…Pjeva kao da mu je sami Bog podario glas! Renesansni Dubrovnik zaogrnuo je expresijom, ne samo glazbenoglasovnom, nego: izrazom-držanjem-plesom-upečatljivim kretnjama po stage, i, ono što je karakteristično-postigao je blisku povezanost s emocijama publike…Jer ako se publika ne uzbudi…Volio bih, da sam imao priliku, pitati ga: koja je to vrsta energije?

Naime, ono što zasigurno znam je, da je upravo Sir Tom Jones u pop-glazbu uveo rock izvedbu, svojom posebnom izvedbom glasa i načina pjevanja! Svojevremeno, i, najveći-Elvis, uzgred budi rečeno, koji mu je bio i veliki prijatelj, znao bi ga pitati: „Tom, kako to ti pjevaš“?…Kao što ga je s divljenjem slušao Elvis, uživali smo slušati taj glas… Evo, koncerta u live izvedbi- s jako puno zabave, i sve to zahvaljujući: Dubrovačkim ljetnim igrama-uredu za odnose s javnošču-PR&Marketing Department… Karli i njenim kolegicama i kolegama, dakako, svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima…Koncert Sir Toma Jones-a, najbolja je uvertira ceremonijalnoj priredbi pred Orlandom, uz podizanje zastave Libertas, na njegovu stupu, za otvaranje ovogodišnjih Ljetnih igara… Mojim čestitkama, pridružuje se i sami vitez Orlando, uzdignutim mačem pozdravlja odabir umjetnika, s kojim započinju igre, unutar slavnog grada Dubrovnika!

Sad kad je Rock&Roll star, ima 80god, naš velečanstveni performer, čak godinu manje, no, nisu to činjenice, koje su nas zabrinule, dapače, čak štoviše, svi smo se sjajno zabavili na otvorenoj sceni ispred dubrovačke katedrale…Gdje nam je Tom Jones zapalio fitilj zabave, koja se vinula visoko u nebesa-iznad renesansnog Dubrovnika! Što samo potvrđuje, da je to bio veličanstven nastup, uz izvedbu, koja u svakom trenutku koncerta, rockenrollera Toma Jonesa kaltapultira u zvjezdano nebo!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});