FOTO: U vrhunskim vinima uživalo više od 3.000 posjetitelja

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

SARAJEVO - U sarajevskom hotelu „Holiday“ završen je dvodnevni međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2018“.

Posjetitelji su iskazali veliki interes za ovu jedinstvenu manifestaciju na kojoj mogu degustirati vrhunska vina i pića, te ponešto iz ponude gastronomskih delicija i specijaliteta izlagača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije i naravno Bosne i Hercegovine.

Tako je za dvije noći prema procjenama organizatora više od 3.000 posjetitelja uživalo u Carskim vinima podruma „Grge Vasilja“, te vinima vinarije „Zvonko Bogdan“, podruma „Andrija“, vinarija „Ostojić“, „Čoka“, „Keža“, „Vino Matić“, „Zadro“, „Marijanović“, a među izlagačima su bili i VB Logic, koji u našoj zemlji zastupaju prirodne rakije i likere Danu i Primož Mikelj.

Festivalu prisustvovale i brojne poznate osobe iz svih sfera javnog života, između ostalih Željko Ninčić, Amar Osim, Almedin Fetahović, Mensur Peljto, producent Audicije Adnan Mundžić, Igor Kurjak, Dejan Radović, Saša Cvijetić, Mirsad Ćatić Čuperak…

Autor: Nina Sarić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI