Glumac doživio nezamislivu obiteljsku tragediju: ‘Osjećam to kao rupu u duši koja je nenadoknadiva’

Autor: dnevno.ba

Prije tri godine poznatog srpskog glumca Srđana Žiku Todorović pogodila je tragedija kakvu niti jedan roditelj ne može ni zamisliti, a od koje strepi cijeli život. Te 2017. godine iznenada je preminuo njegov trogodišnji sin Dejan kojeg je dobio sa suprugom Anom nakon 12 godina borbe za potomstvo. O svemu je sad smogao snage prvi put javno progovoriti.

“Otkako nam se desilo ono s Dekijem, izgubio sam apetit zbog depresije. I ja i moja Ana. Smršavio sam jer ne mogu jesti. Razmišljali smo oboje o drugom djetetu, i ne znamo. Nikad se gore u životu nisam osjećao. Ja osjećam to kao neku rupu u duši koja je nenadoknadiva. Svi mi govore: ‘Moraš nastaviti dalje, moraš napraviti drugo dijete.’ A onda mi razmišljamo pa je krenula ta korona i sve ostalo. Ne zna čovjek što da radi kad mu se tako nešto dogodi”, kazao je glumac za portal Nova RS.

Tog dana prije četiri godine supruga Ana i njihov sin su išli kod liječnika jer je Dejan bio prehlađen. Kada su se vratili, legao je spavati. Dva sata kasnije Ana je vidjela da s dječakom nešto nije u redu. Pozvali su hitnu pomoć, ali liječnici nisu ništa mogli učiniti. Na obdukciji je utvrđeno da je srce prestalo kucati i da je riječ o sindromu iznenadne smrti djeteta.

“Ja ne znam nikoga kome se tako nešto dogodilo. Baš u trenutku kada je on počinjao sa mnom razgovarati, kada smo počeli graditi odnos oca i sina, počeli razgovarati, sve s njegovim zapitkivanjima ‘a zašto tata ovo, a zašto ono’, tad se to dogodilo. Opet pomislim, ima i gorih varijanti – da je stariji, sve bi bilo teže i teže. Ili barem ono – zaspao je i nije se probudio, barem se nije mučio”, kazao je Žika.

On i supruga su zajedno više od 20 godina, a glumac je ispričao i kako je ova tragedija utjecala na njihov odnos.

“Nije bilo ni govora o tome da se zbog toga rastanemo. Život je tu da se proživi zajedno. Krivim samog sebe. Normalni i zreli ljudi za takve stvari nikada ne krive onog drugog. Pitanje je jesmo li uopće mi krivi ili je takva sudbina. Ovo je prvi put da pričam o tome javno, ali rupa u duši uvijek će stajati. Ja inače pišem pjesmice samo za svoju dušu, ali to ne izdajem jer sam suviše sramežljiv bubnjar… Ima i osobnih stvari, onako duboko osobnih. Ima jedna pjesma koja je posvećena baš Dekiju”, kazao je glumac.

Dječak Dejan je kremiran 23. prosinca 2017. godine na Novom groblju u Beogradu, a godinu kasnije njegova urna je položena pored urne njegovog djeda Bore Todorovića u Aleji velikana.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI