fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Gosti snimali uhićenje djevojke poznate po ilegalnom biznisu!

Autor: Večernji list

BUŽIM - Nesvakidašnja videosnimka na društvenim mrežama, snimljena u Bužimu, na kojoj dva policajca uhićuju mlađu plavušu koja pruža otpor izazvala je pozornost i otvorila nedoumice s obzirom na to da još nema službenog izvješća.Snimka je snimljen iz obližnjeg kafića, a “autori” komentiraju izgled i ponašanje djevojke i policajaca koji, nakon zaustavljanja auta, nimalo nježno privode djevojku s kovčegom.

Neslužbeno, bužimski policajci su došli zbog dojave o prostituciji, a riječ je o Banjolučanki u krajiškim gradovima poznatoj kao “djevojci iz kafića” sklonoj pružanju seksualnih usluga. Naime, u Bosanskoj Krupi je radila u ugostiteljskom objektu poznatom po ovom biznisu, a jednom prilikom šokirala je Krupljane kada se gola prošetala mjestom.

Presedan

Ovo je bio svojevrsni presedan jer iz policije u BiH već godinama dolaze ista objašnjenja kao odgovor na upite o prostituciji. Odgovori se svode uglavnom na to “da se prostitucija s ulica preselila u stanove te da policija nema puno mogućnosti”, iako se na glavnim gradskim izlazima svakodnevno mogu vidjeti djevojke koje se bave prostitucijom. – Za to vrijeme ne može se stati na kraj prostitutkama koje pružaju ‘usluge za dopunu’.

Istraživanja pokazuju da je u gradovima posebno zanimljiv oblik prostitucije preko lažnih oglasa za masaže. Djevojke se javljaju i zahtijevaju isključivo susret na svojim adresama. Tvrde da su diskretne te traže da se do njih dolazi pojedinačno. Tako se iza mnogih novinskih i internetskih oglasa za ‘masaže’ kriju seksualne usluge koje koštaju, u prosjeku, od 30 do 500 KM. To je najlakši i najbrži način zarade za lagodan život.

Nemaju problema s policijom koja tek kaže da ne može iz bez čvrstog razloga ulaziti ljudima u kuće. U Federaciji ima više od 30 barova u kojima djevojke plešu, izvode striptiz i p(r)odaju se klijentima, a u Republici Srpskoj ih je još i više – navode poznavatelji prilika. Inače, do informacija je teško doći iz jednostavnog razloga što je ovaj “biznis”, s jedne strane, zabranjen zakonom, a s druge, što mnoge djevojke nisu prijavljene u BiH i njihov boravak je ilegalan. Situacija je još gora ako se zna da u posljednje vrijeme dolazi sve više maloljetnica jer to “traži tržište”.

Najviše u Tuzli i Sarajevu

– Većina onih koji su na različite načine uključeni u ovaj posao smatra da je tuzlansko-podrinjski i sarajevski kraj daleko ispred ostalih jer oni su se prvi u BiH počeli time baviti i imaju najviše iskustva, kao i najveće tržište. Ovome svakako pomaže i blizina entitetskih granica te nepovezanost policije – zaključuju inspektori.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});