fbpx

HARRY: Pobrinuo sam se da kraljica bude zaštićena

Autor: dnevno.ba

Princ Harry je u intervjuu za NBC-jev jutarnji program, realiziran za vrijeme održavanja igara Invictus u Haagu rekao kako se pobrinuo da kraljica Elizabeta tijekom susreta s njim “oko sebe ima prave ljude” i da bude “zaštićena”.

Harry i njegova supruga Meghan posjetili su kraljicu u dvorcu Windsor u sklopu njihova prvog zajedničkog posjeta Britaniji nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti u ožujku 2020. i nakon intervjua s Oprah Winfrey koji je šokirao kraljevsku obitelj.

 

– Bilo je sjajno provesti vrijeme s njom, rekao je Harry u intervjuu za Today, jutarnji program NBC-ja. Bilo je tako lijepo vidjeti je. U odličnoj je formi i kad je sa mnom uvijek je vrlo duhovita, rekao je.

 

– Samo sam se morao pobrinuti da bude zaštićena i da oko nje budu pravi ljudi. A moj dom je sada… za mene je on u ovom trenutku u Sjedinjenim Državama, kaže Harry.

 

Harry, Meghan i njihovo dvoje malodobne djece žive u Kaliforniji. Harry je prije godinu dana doputovao u Britaniju na djedov sprovod, ali nije prisustvovao nedavnoj komemoraciji zbog spora s britanskim vlastima u pogledu sigurnosti koju je tražio za svoju obitelj tijekom posjeta Britaniji.

 

Kraljica, koja u četvrtak puni 96 godina, izašla je iz fokusa javnosti pošto je u listopadu provela noć u bolnici zbog nepoznatog razloga, a liječnici su joj potom savjetovali mirovanje.

 

U veljači je bila pozitivna na covid-19, no iz palače su kazali da je imala blage simptome nalik prehladi.

 

Premda je na internetu nastavila s virtualnim sastancima s diplomatima i visokim dužnosnicima, u međuvremnu je propustila nekoliko velikih događaja poput mise na Uskrs.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI