fbpx

Igor Vukojević ima nasljednicu – Kćerka Eleonora krenula očevim stopama

Autor: Dnevno.ba

DOBOJ - U Bosni i Hercegovini su rijetki primjeri porodica u kojima se muzika baštini kroz generacije. Jedna lijepa priča na ovu temu dolazi iz Doboja iz porodice kantautora Igora Vukojevića.

Nakon njegovog oca Vladimira, Igor je nastavio tradiciju bavljenja muzikom, a talent i ljubav za umjetnost prenio je svojim nasljednicima, sinu Vuku, koji djeluje u okviru rock benda „Chetvorka“, te kćerki Eleonori, koja tek počinje svoj glazbeni put.

Naime, osmogodišnja Eleonora snimila je svoju prvu pjesmicu „More“, s kojom će imati debitantski nastup kao interpretator na dječijem festivalu „Mali kompozitor“ 20. studenog u Banjaluci.

Ona pohađa 3. razred osnovne škole i odličan je učenik. Uz redovno obrazovanje, muzičko znanje „brusi“ kroz sate pjevanja i gitare, a uz renomiran glazbeni generacijski background pred njom je zasigurno blistava karijera.

“Eleonora je pjesmicu otpjevala preko osmijeha, čuje se njen izraz, bez obzira na tako malo godina i pjevačkog iskustva. Mislim da je suština umjetnosti upravo taj identitet, sposobnost da na sebi svojstven način pjevaš. Ona ima tu odliku, a ostalo ćemo vježbati u godinama koje slijede”, kaže Igor Vukojević.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI