fbpx

INSTAGRAM KAO ŽIVOTNI POSAO Mostarka govorila o svom privatnom i poslovnom životu koji je vezan uz popularnu društvenu mrežu

Autor: dnevno.ba

Marijana Jurić, influencerica i studentica iz Mostara, govorila je o svom privatnom i poslovnom životu.

Javnosti poznata i kao hrvatska Kardashianka, nedavno je imala ulogu u spotu mladog glazbenika Hamze Gusića, a s obzirom na to da se jako dobro snašla ispred kamera, atraktivna Instagram zvijezda priznala je kako ćemo je u sljedećem razdoblju sve češće gledati ispred kamera.

U intervjuu za RTL.hr otkrila je što se krije ispod maske “nedodirljive kraljice”, kako balansira fakultetske obaveze i posao, ali i što sve planira postići u idućih pet godina.

Nedavno ste dobili ulogu u jednom glazbenom spotu. Kako je došlo do suradnje?

Do suradnje je došlo sasvim spontano i drago mi je što sam imala priliku biti dio ovoga projekta. Ranije sam imala mnogo ponuda za glavne uloge u spotovima, ali sam odbijala zbog sadržaja istih. Smatram da je ovakva vrsta glazbe kao i spot za pjesmu – pravo osvježenje na današnjoj glazbenoj sceni.

Prvi put ste se našli u toj ulozi. Je li postojala trema?

Fotografiranje i snimanje je postalo moja svakodnevica pa shodno tome nisam imala problem stati pred kamere. Ekipa je bila i više nego profesionalna i moram naglasiti kako je ovo prije svega bilo jedno divno iskustvo i druženje pa tek onda poslovni pothvat. Sretna sam što je sve ispalo onako kako je zamišljeno i što smo odradili dobar posao.

U posljednje vrijeme prava ste zvijezda na Instagramu. Je li pripremate neki veći projekt i hoćemo li vas sada češće gledati ispred kamera?

Dugo sam razmišljala hoću li se pojaviti u ovom spotu, ali sam na kraju pristala. Presudilo je najviše to što je u pitanju ljubavna priča bez vulgarnog sadržaja. Kamera je u jednu ruku postala moja ljubav, osjećam se nekako prirodno i mislim da ćete me viđati sve češće. U planu imam dosta novih projekata.

 

Sestru i vas mediji su prozvali hrvatskim sestrama Kardashian. Kako reagirate na to?

S jedne strane smatram to ogromnim komplimentom jer je Kim vrlo atraktivna, lijepa, utjecajna i uspješna žena u svakom smislu te doista ima stila. No, živimo na Balkanu gdje je izgled najčešće, pogotovo na estradnom nebu, stavljen u prvi plan, a sve ostalo je manje bitno. Voljela bih da javnost prepozna i moju drugu, smatram, ljepšu i kvalitetniju stranu.

 

Na Instagramu imate više od 70.000 pratitelja. Što vam najčešće pišu?

Iskreno, podijeljeno je. Svatko ima svoj stil i ukus, nekome se sviđam, a nekome ne. Na lijepe komentare i poslovne ponude često odgovaram, ali volim i ostvariti komunikaciju sa svojim pratiteljima. Društvene mreže omogućile su nam da naše poslovanje podignemo na višu razinu. Ali isto tako, društvene mreže omogućile su svakom korisniku da ostavi neki komentar.

Na loše komentare se ne obazirem. Po bontonu se – lijepo mišljenje kaže, a loše se zadrži za sebe. I smatram da je tako najispravnije iako živimo u vremenu u kojemu nekulturu nazivaju iskrenošću – pozivanjem na demokraciju i slobodu govora kako u verbalnoj tako i u pisanoj formi.

 

Na vašoj kolekciji brendiranih torbica, cipela… pozavidjele bi i svjetske zvijezde. Planirate li se možda baviti modom?

Za sada nisam imala u planu baviti se modom jer na Balkanu to i nije zavidan posao. Svako tržište ima svoje prednosti i mane. Ako mi se pruži prilika za nešto, sigurna sam da ću je iskoristiti dobro kao i svaku do sada. Trenutno se planiram ostvariti u svojoj struci i nastaviti influencerski život dokle mi to bude odgovaralo.

 

Uz to što ste jako aktivni na društvenim mrežama poznato je i da ste studentica. Kako izgleda vaš dan?

Uvijek se treba naći način da se pronađe vlastiti balans privatnog i poslovnog života. Posvećena sam svojim privatnim obavezama među kojima su fakultet, obitelj, prijatelji… Suradnju ostvarujem sa stranicama gdje zaista prepoznajem kvalitete i mislim da je to razlog zašto me velik broj ljudi prati. Moram napomenuti da se od Instagrama doista može lijepo živjeti i zaraditi. Danas je marketing postao najvažniji.

Influenceri imaju utjecaj na svoje pratitelje i zato im razni brendovi prilaze kako bi njihov proizvod ili usluga bili vidljivi što većem broju potencijalnih kupaca. Mislim da u tom smislu obavljam dobro svoj dio posla.

 

Gdje se vidite za pet godina?

Za sebe mogu reći da sam ambiciozna osoba, vidim se kao poslovna i uspješna žena, to mi je oduvijek bio cilj prema kojemu spremno i motivirano kročim. Najpametnije i najbolje životno ulaganje je ulaganje u sebe i svoj vlastiti razvoj. Mogu reći da mi je ambicioznost te isticanje sebe i svojih vještina gotovo urođena karakteristika.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI