fbpx

IZNENADILA SVE Severina otkriva: ‘Ovo je najbolja zaštita’

Autor: dnevno.ba

”Nedvojbeno, jednako dostojanstvo i odgovornost muškarca i žene potpuno opravdava pristup žene javnim službama”, riječi su pape Ivana Pavla II.

Stoljećima je trajala ta vrlo istaknuta nejednakost između žene i muškarca, ali malo pomalo žene su uz vlastitu borbu da ih se prizna cjelovitim ljudskim osobama, izašle iz društvenoga geta.

Tek papa Ivan XXIII, prikazujući promicanje žene kao jedan od znakova vremena, otvara put novom poimanju toga pitanja.

“Svatko uviđa da žene sudjeluju u javnom životu… Žene, naime, svakim danom svjesnije svoga ljudskog dostojanstva, ne dopuštaju više da ih se smatra običnim sredstvom, štoviše zahtijevaju prava i dužnosti dostojne ljudske osobe kako unutar obiteljskog doma tako i u javnosti.”

Ipak, u mnogim se dijelovima svijeta još uvijek priječi potpuna integracija žene u društvenom, političkom i gospodarskom životu. Dar majčinstva je češće kažnjavan negoli cijenjen, a njen poslovni uspjeh često ju prikazuje kao ‘nedovoljno dobru majku’.

Pjevačica se godinama na sudovima bori za pravo na majčinstvo, a pritom nailazi na brojne prepreke. Sve to kulminiralo je činjenicom da je njen sin trenutno pod privremenim skrbništvom oca, zbog čega je dijete gotovo u potpunosti, kako se čini, moralo promijeniti način života.

Severina sa svojim pratiteljima dijeli i lijepe i sretne trenutke, pa tako i one kada je tužna, ali i one iz kojih očito crpki toliku snagu i pokazuje da je prava ‘lavica’ koja ne odustaje.

”Najbolja zaštita koju svaka žena može imati je… hrabrost”, napisala je Severina uz najnoviju objavu na svom Instagramu, te time oduševila brojne pratiteljice, kojima nije trebalo više riječi da Severini upute upravo riječi ohrabrenja uz veliku dozu suosjećanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI