fbpx

Javni doček Nove godine u svim velikim gradovima u BiH, osim u Sarajevu

Autor: dnevno.ba

U svim velikim gradovima Bosne i Hercegovine priređen je javni doček Nove godine na otvorenom uz poznate regionalne i domaće glazbene zvijezde samo on neće biti organiziran u Sarajevu, javlja N1.
U Banjoj Luci i Mostaru pripreme uveliko traju. Organiziranog slavlja bit će i na ulicama Brčkog, Trebinja, Prijedora, Zenice, Tuzle, Bihaća. S javnim dočekom ili bez, većina gradova još prije Božića poprimila je blagdanski izgled.

Mostarce i Mostarke u “najluđoj noći” zabavljat će Indira Levak i grupa Twist, dok je prvi dan 2022. godine rezerviran za nastup grupe “Dva i po čovjeka” i Josipa Palametu.

Javna proslava Nove godine u Tuzli počinje 31. prosinca u 19:00 sati. Nastupit će tri tuzlanska glazbena sastava a u novu 2022.godinu okupljene građane na Trgu slobode uvest će VIS RETRO. U ponoć će biti upriličen i vatromet.

Zeničane će u novogodišnjoj noći zabavljati Mahir Mulalić, pobjednik “Zvezda Granda” te Isak Šabanović koji se također s njim natjecao.

U Brčkom u sklopu manifestacije “Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja će se održavati na Trgu mladih tijekom prosinca i siječnja 2022. godine, bit će održan i novogodišnji koncert regionalne zvijezde Nine Badrić.

Građane Trebinja, ali i njegove posjetitelje svojim hitovima u Novu godinu uvest će srbijanska folk pjevačica Ana Bekuta. U Trebinju je jučer (30. prosinca), bio organiziran i koncert popularne regionalne grupe Tropico banda.

Prijedorčanima će na dočeku Nove 2022. godine pjevati Goca Tržan. Novogodišnji program bit će organiziran na Trgu majora Zorana Karlice.

I u Bihaću je Turistička zajednica ovog grada organizirala javni doček pa će tako Bišćane u novu 2022. godinu uvesti Džejla Ramović, mlada pop pjevačica koja je također pobijedila u prošloj sezoni srbijanskog natjecanja “Zvezde Granda”.

U Banja Luci uveliko traju pripreme za doček Nove godine, a Banjalučane će u 2022. uvesti Petar Grašo i Neda Ukraden, dok će 1. siječnja u ovom najvećem gradu u Republici Srpskoj nastupiti Ana Bekuta.

Za razliku od gore navedenih bh. gradova u Sarajevu javnog dočeka Nove godine neće biti. Tu odluku je Grad Sarajevo donio početkom prosinca zbog, kako su naveli tada, epidemiološke situacije i iz predostrožnosti. Sredstva planirana za ovu namjenu iz gradskog proračuna, točnije, 50.000 KM bit će preusmjereno za liječenje oboljele djece.

Umjesto toga, u Sarajevu će ispred Gradske tržnice na području općine Centar danas i sutra biti organiziran “Novogodišnji ulični festival” u okviru kojeg će biti upriličeni nastupi domaćih bendova i glazbenika te performera.

Javnog dočeka nije bilo ni prošle godine u Sarajevu, međutim, takva situacija je bila i u ostalim bh. gradovima jer je bila pogoršana epidemiološka situacija, a na snazi policijski sat koji je važio od 23:00 sata.

Godinama prije toga u Sarajevu su nastupale brojne poznate glazbene regionalne, ali i domaće zvijezde poput Dine Merlina, Zdravka Čolića, Harisa Varešanovića (Hari Mata Hari) i Željka Joksimovića čime je glavni grad BiH privukao veliku pažnju turista, medija te tijekom novogodišnjih praznika bio jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.

Iako je ove godine gradska administracija odlučila da zbog epidemiološke situacije neće biti javnog dočeka, važno je istaknuti da je pandemija u Kantonu Sarajevo trenutno zadovoljavajuća te da su zdravstveni stručnjaci i vlasti pozvali na opreznost, ali ne i dodatno pooštravanje mjera.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI