fbpx

Kakva sramota za organizatore Summer Festa?!

Autor: Dnevno.ba

ZENICA - Drugi ljetni festival “Zenica summer fest 2019”, počeo je ovog petka s koncertom Saše Kovačevića na Trgu Alije Izetbegovića.

“Kada smo prošle godine počeli s organizacijom festivala, cilj je bio da građanima Zenice i iz naše dijaspore, koji ovih dana borave u gradu, pružimo neke kulturne događaje”, kazao je na novinarskoj konferenciji zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je sve pozvao da se opuste i uživaju u programu.

Zaključak večeri ne može biti ništa previše, osim pitanja što nas to tek očekuje danas?!

A već danas (subota) roditelji mališana koji su došli na ovaj festival putem društvene mreže facebook izrazili su svoje nezadovoljstvo.

“Kakva sramota za organizatore Summer Festa u Zenici”, pišu ogorčeni građani koji su došli sa svojim mališanima na zabavu koju im je u sklopu ljetnog festivala koji je otvoren u petak trebao prirediti Latif Močević poznatiji po albumu Laitif i Mravko Tavko.

Međutim, Latif je došao samo da bi najavio spektakl koji će se održati 3. kolovoza, 2019. godine na Trgu Alije Izetbegovića, a režimska televizija Zenica prenijela njegove slike s mališanima bez obrazloženja zašto je otkazan nastup.

Iako zaluđeni ovim genijalnim događanjima ljetnih večeri Zenica Summer Festa, možemo reći da se očekivalo otkazivanje koncerta s obzirom na činjenicu da se u isto vrijeme na drugom kraju države nadomak Prijedora dočekivao konvoj sa 86 posmtnih ostataka žrtava genocida stanovnika Prijedora i Kozarca bačenih u jamu s Korićanskih stijena a koji su u subotu sahranjeni, piše blog Tridesetdrugi vijećnik.

Spomenuto otkazivanje je ipak (ne)očekivano. Ako je Latif otkazan radi kolektivne dženaze u Prijedoru trebao je i Saša. U protivnom, ostat će samo nagađanja poput ovih u komentarima da je komunalno poduzeće Alba uslijed sveobuhvatnog čišćenja “počistila” i Latifovu binu na kojoj se trebao predstaviti zeničkim mališanima.o

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI