KINDER BUENO KREMASTA TORTA BEZ PEČENJA: Torta koju će svaka svekrva pohvaliti! Jednostavno – bez greške!

Autor: dnevno.ba

Kada smo prvi put vidjeli reklamu za ‘kinder bueno’ sladoled, nismo mogli dočekati da isti dođe do trgovina. Nije nas zanimala cijena, samo smo željeli sladoled s okusom najdraže čokoladice, ali torta koja se ne peče s okusom naše omiljene čokoladice, bacila nas je na koljena!

Što sve majka neće učiniti za svoje djece, pokazuje i promišljanje majke Sandre Gašparić, koja je željela upravo to – napraviti nemoguće i uspjelo joj je ovom prefinom sladoled tortom!

Svoj detaljan recept za ovo čudo podijelila je na stranici reciipeci.com, a mi smo uspjeli pronaći i video za isti!

Sastojci:

Za podlogu:

300 g plazma keksa (ili petit beure)
180 g maslaca

Za kremu:

700 g krem sira (Philadelphia)
500 ml slatkog vrhnja
2 krem fixa
100 g čokolade (tamna, mliječna…kako želite)
150 g šećera u prahu
1 želatina fix
8 prutića kinder bueno čokoladice

Za ukrašavanje:

200 ml vrhnja za šlag
2 prutića kinder bueno
čokoladne strugotine + čokoladna jaja

PRIPREMA:

Za podlogu pomiješati mljevene kekse sa otopljenim maslacom. Dobivenom mrvičastom masom prekriti dno kalupa za torte promjera 24 cm. Žlicom (ili dlanom) dobro natiskati kako bi podloga postala kompaktna. Staviti na stranu dok pripremate kremu.

Za kremu miksati sir sa polovicom šećera. Posebno istući slatko vrhnje sa krem fixom i preostalom polovicom šećera. Čokoladu otopiti. Kinder bueno nasjeckati sitno.

U mikserom izrađeni sir umiješati otopljenu čokoladu i dobro sjediniti. Umiksati u ovom trenu i želatinu fix. (možda bi moglo i bez nje, ali nisam se usudila riskirati da se krema ne stegne dovoljno) Sada dodati tučeno slatko vrhnje i na kraju sjeckani kinder bueno.

Kremom ispuniti kalup za torte preko podloge. Sve skupa staviti u hladnjak i dobro ohladiti.

Na kraju tortu dodatno ukrasiti slatkim vrhnjem, čokoladom i kinder bueno komadima.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI