KOLAČ KOJI ĆE VAS RASPAMETITI OKUSOM! Svi će vas pitati za recept već nakon prvog zalogaja!

Autor: dnevno.ba

Ako ste se zaželjeli jednostanog, kremastog, voćnog kolač a za kojeg vam ne treba čitava vječnost da ga spravite, ovaj recept je idealan! Spoj mekane preukusne kreme od sira s kremom od višanja na finom mirisnom biskvitu će vas raspametiti! Šteta bi bila ne probati ga!

SASTOJCI

za podlogu

200g brašna

1 žličica praška za pecivo

75 g šećera

1 jaje

100g maslaca

za fil od višanja

1 staklenka (720g) višanja

25 g gustina

2-3 žlice šećera

za fil od sira

4 jaja 400 g svježeg sira ili mascarpone sira

300 g kiseloga vrhnja

125 g šećera

50 g škrobnog brašna naribana korica

1 limuna

125 ml mlijeka za čokoladni preljev

250 g mliječne čokolade

200 ml slatkoga vrhnja

50g maslaca

PRIPREMA

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima.  Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limu sa dobivenom masom. Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min.

Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI