fbpx

Kraljica Elizabeta pozitivna na covid 19

Autor: Hina

Britanska kraljica Elizabeta (95) pozitivna je na covid-19 i ima blage simptome bolesti, no vjeruje da će tijekom predstojećeg tjedna nastaviti s lakšim dužnostima, priopćila je u nedjelju Buckinghamska palača.
Razboljela se nakon što je potvrđeno da je bila u izravnom kontaktu sa svojim najstarijim sinom princom od Walesa, u tjednu kada je on bio zaražen koronavirusom. Informacija je objavljena samo nekoliko tjedana nakon što je najdugovječnija vladarica jedne države 6. veljače obilježila povijesni platinasti jubilej – 70 godina na prijestolju.

U priopćenju Buckinghamska palača “potvrđuje da je kraljica u nedjelju dobila pozitivan test na covid. Njezino Veličanstvo ima blage simptome nalik prehladi, ali očekuje da će tijekom idućeg tjedna nastaviti s lakšim dužnostima u Windsoru. I dalje će biti pod nadzorom liječnika te će se pridržavati svih smjernica.”

Članovi kraljevske obitelji imaju svoje liječnike. Očekuje se da će za praćenje kraljičina zdravstvenog stanja biti zadužen Sir Huw Thomas, voditelj kraljevskoga liječničkog tima i kraljičin osobni liječnik. Pretpostavlja se da je kraljica dobila i booster dozu cjepiva, no od sredine listopada je po nalogu liječnika mirovala te je provela noć u bolnici na preliminarnim pretragama.

Vjeruje se da se 8. veljače družila s Charlesom u Windsoru, a nekoliko dana kasnije se pokazalo da je on pozitivan na covid, no brzo se oporavio. Na koronavirus je bila pozitivna i Charlesova supruga, vojvotkinja od Cornwalla, a Clarence House je u ponedjeljak, 14. veljače, potvrdio da je u samoizolaciji.

Autor: Hina

ZADNJE VIJESTI